FOTO: Mai Prevejšek zmagovalec VN Zemako

0
103
Mai Prevejšek, zmagovalec

V četrtek so bile na mednarodnem etapnem tekmovanju na velodromu v Brnu na Češkem, na sporedu še zadnje etape. Med dečki je Mai Prevejšek (Adria Mobil), ki je vodstvo v skupnem seštevku prevzel po četrti etapi, tudi v zadnji suvereno nadzoroval tekmece in zmagal s 24 točkami naskoka pred Slovakom Soboto, tretji je bil Čeh Hubaček. Prevejškov klubski kolega, Maj Novak, je v tej kategoriji zasedel 15. mesto.

Na prestižnem tekmovanju, ki se imenuje 500 + 1 krog, za veliko nagrado Zemako, je med člani slavil Moritz Malcharek v dresu nemške reprezentance, pred Izraelcem Itamarjem Einhornom in Matevžem Govekarjem, ki je v dresu slovenske reprezentance prvo mesto izgubil prav v zadnji etapi. Naš Jaka Špoljar je osvojil 21. mesto, Boštjan Murn pa tekmovanja zaradi poškodbe ni končal. Po zlomu ključnice ga doma čakajo dodatni zdravniški pregledi in operativni poseg.

Med starejšimi mladinkami je bila Neža Zupanič 7., Špela Colnar 15., zmagala je Čehinja Anna Jabornikova. Med starejšimi mladinci je Žak Eržen, ki je vozil za reprezentanco Slovenije, končal na 8. mestu, zmagal je Čeh Matyaš Kobližek. Med mlajšimi mladinci je slavil Poljak Patryk Goszcurny, Jakob Omerzel je bil 9., Nejc Peterlin 17., Vid Murn 23 in Tim Mervar 35. Med deklicami je 1. mesto osvojila domačinka Emilie Jarošova, Iva Colnar je bila 5., Laura Peterlin pa 8.

Trener Josip Radakovič, ki je bil z dekleti in fanti na Češkem, je po prihodu domov povedal: «Zadovoljen sem z nastopi vseh naših Adrijašev. Prevejšek je dosegel vrhunsko uvrstitev, v sprintih je bil najmočnejši in tudi taktično je odlično dirkal. Vsi so pridobili nove, dragocene izkušnje. Opazil sem, da lepo napredujejo, tako tehnično kot taktično. Dobro bi bilo, če bi bilo na sporedu več takšnih dirk. Boštjanu, ki je res grdo padel, želim čim prejšnje okrevanje.«

(foto: Jan Brychta)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj