FOTO: Maj in Vid Oštrbenk zmagovalca ECA pokala na Kolpi

0
142

Na reki Kolpi, pri OsilnicI, je minuli vikend bila druga tekma Evropskega ECA pokala na divjih vodah v disciplini šprint, ki je za slovenske tekmovalce bila tudi izbirna tekma za sestavo reprezentance. 60 tekmovalcev iz Avstrije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Makedonije in Slovenije se je pomerilo za tehnično zahtevni in 450m dolgi progi.

Med kajakaši je bil v članski konkurenci najboljši Nejc Žnidarčič, med kajakašicami Lea Novak, med kanuisti pa je bil Blaž Cof drugi. Maj in Vid Oštrbenk kajakaša Kajak kanu kluba Čatež sta se odlično odrezala in pokazala dobro formo v letošnji sezoni. Maj Oštrbenk je zmagala v kategoriji kanu enosed – C1 med mladinci. Vid Oštrbenk pa je zmagal v kategoriji kajak enosed med mladinci. S tem nastopom sta si oba že zagotovila mesto v državni mladinski reprezentanci, in ju letos čaka svetovno prvenstvo na reki Vrbas v Banja Luki konec julija. V kategoriji starejše deklice, ki pa ni štela za ECA pokal je nastopila tudi Naja Pinterič, ki je zasedla drugo mesto.

Na nedeljski tekmi pa so vsi štirje tekmovalci KKK Čatež slavili v svojih kategorijah. Naja Pinterč K1 deklice, Hana Iljaš K1 mladinke, Maj Oštrbenk C1 mladinci in Vid Oštrbenk K1 mladinci.

Tekmovalce v naslednjih dveh vikendih čakajo štiri izbirne tekme v Solkanu in Tacnu, kjer se bodo potegovali za mesta v slovenski reprezentanci.

”Tekem na Kolpi se vedno veselimo, saj izkoristimo ta čas tudi za priprave, tako, da smo tukaj ponavadi 4 dni. Vzdušje je res super. Narava je krasna. Kolpa pa odlična za treninge. Letos je vreme malo pokvarilo celotno oceno, vendar smo mi kajakaši navajeni tudi na tako vreme,” je po tekmi povedala najmlajša med čateškimi kajakaši, Naja Pinterič.

(Mitja Oštrbenk, KKK Čatež)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj