četrtek, 28 marca, 2024
DomaLokalnoFOTO: Marija Zalokar 110 - krat, Stane Butalin 138- krat!

FOTO: Marija Zalokar 110 – krat, Stane Butalin 138- krat!

Kaj naj napišem? Nič drugega kot velika HVALA. Ne vem, če se naša družba zaveda, kako nepogrešljivi so ti LJUDJE, ki nesebično darujejo in so rešili in še vedno rešujejo številna življenja.

Marija Zalokar iz Brezovice pri Šmarjeških Toplicah je na Centru za transfuzijsko dejavnost Novo mesto že 110-tič darovala kri. Prvič je odšla na odvzem krvi skupaj s svojimi sodelavkami leta 1979 in potem, če se je le dalo, redno hodila na tri mesece.

Življenja brez darovanja krvi si sploh ne predstavlja, gre pa zaradi lastnega počutja v zadnjem času na odvzem dvakrat letno. Prostovoljstvo ji je pisano na kožo, leta 2015 je bila tudi nagrajena kot Krkina prostovoljka leta. Zdaj je že dve leti v zasluženem pokoju, a ji ni dolgčas, rada vrtnari, pravi da brez tega ne gre, jo pa izredno razveselijo tudi vnuk in tri vnukinje, ko pridejo na obisk.

Kri bo darovala, dokler ji bo zdravje služilo, oz. do starostne omejitve, želi si, da se srečamo ob njenem 120- kratnem darovanju.

Danes je daroval kri tudi naš redni krvodajalec Stane Butalin iz Gumberka pri Otočcu, tokrat zadnjikrat, 138-tič, ker mu omejitev starosti tega več ne dopušča. Hvala obema krvodajalcema in ostanita zdrava. (Mateja Šlajkovec, OZRK Nm)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča