četrtek, 25 aprila, 2024
DomaLokalnoFOTO: Marko s prijatelji do AED na Lutrškem selu

FOTO: Marko s prijatelji do AED na Lutrškem selu

Od konca februarja imajo na Lutrškem selu v KS Otočec javno dostopen defibrilator. Kot je povedal lokalni podjetnik Marko Fink, se je odločil za donacijo in tako omogočil tudi javno rabo več kot pomembne naprave, ki se uporablja ob zastoju srca, za oživljanje ipd.
Avtomatski eksterni defibrilator je namreč prenosna elektronska naprava, ki je sposobna zaznati zastoj srca in lahko s pomočjo električnega sunka srce ponovno požene in s tem reši življenje.

AED je javno dostopen za vse vaščane ali širše, saj je lociran na sredini naselja Lutrško selo, na križišču, kjer se zavija na vsem znana teniška igrišča. Sicer je tudi že vpisan v mrežo AED na spletni strani https://www.ihelp.life/aedall

Zagnano ekipo poleg Marka Finka sestavljajo še Tadej Redek, Branko Adlešič in Andrej Korbar, ki je tudi odstopil mesto na fasadi svoje hiše ter omogočil priklop ogrevane omarice.

Uradno predajo bodo pripravili v nekoliko toplejših pomladnih mesecih, ko bodo za vaščane organizirali tudi strokovno usposabljanje in prikaz pravilne rabe AED naprave.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča