FOTO: Dejan z Rateža med elito v Lipici drugi

1
664

Lipica je ta konec tedna gostila Državno prvenstvo v vožnji vpreg.  Zanimanje za tekmovalno vožnjo vpreg je iz leta v leto večje. Atraktivne nastope pa spremljajo številni gledalci, ki spodbujajo voznike. V soboto so se pomerili v dresurni in spretnostni vožnji. Pri dresurni vožnji vozniki, tako kot pri dresurnem jahanju, vozijo po vnaprej določeni nalogi, sodniki pa ocenjujejo korektnost izvedbe posameznih elementov. Pri spretnostni vožnji morajo tekmovalci prevoziti progo čim hitreje in s čim manj napakami. Drugi dan tekmovanja je bila na vrsti maratonska vožnja z atraktivnimi ovirami iz naravnih materialov. Na tekmovanju je nastopil tudi Dejan Jančar z Rateža, ki ima tudi svoj Zavod Pegaz. In Dejanu je prvo mesto ušlo za skromnih 0,65 točke! Torej nič, ampak dovolj, da je Dejan vseeno osvojil izvrstno drugo mesto.

In ker je poletje pred nami, Vam Dejan s svojim sodelavci, za vaše najmlajše spet pripravlja jahalni tabor za otroke. Za nastanitev in vse dnevne obroke bo poskrbljeno, otroci bodo spali v skupnem šotoru na slami (spalne vreče), možna pa je tudi dnevna oblika, ko se otrok popoldne vrne domov in se nam pridruži zopet zjutraj.

Aktivnosti: poudarek na jahanju, delo s konji, športne igre, kopanje, ustvarjalne in zabavne ter družabne igre, streljanje z loki, kmečke igre, kopanje, adrenalinski park, preživetje v naravi in še marsikaj!

Termini:

1. 26. 6. – 30. 6. 2017

2. 3. 7. – 7. 7. 2017

3. 17. 7. – 21. 7. 2017

Prijava in dodatne informacije na: info@zavod-pegaz.si

Ponujamo vam nekaj utrinkov sobotnega dogajanja v Lipici.

 

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj