FOTO: MePZ Pomlad pred poletjem na Otočcu

0
231

Mešani pevski zbor Pomlad iz Novega mesta je v petek, 17.6.2016, kot prvi zbor napolnil grajsko dvorišče čudovitega Gradu Otočec in ponovno pripravil glasbeno poslastico – glasbeno popotovanje, program, katerega pot nas je vodila na vse kontinente. Pevci so se spopadli z izzivom petja v njim povsem tujih jezikih kot so norveški, maorski, kitajski, neobičajnimi ritmi od španskega flamenka do ukrajinskih in irskih ritmov. Popotovanje so začeli na Norveškem in preko Irske odpotovali na Kitajsko, v Novo Zelandijo, Argentino, Združene države Amerike, se z Volare – eno najlepših popevk – ustavili v Italiji in se ob prihodu domov z valčkom in polko poklonili slovenski glasbi in Avseniku.

Priredbe skladb so bila dela znanih komponistov iz omenjenih držav, pod nekaj priredb pa se je podpisala tudi zborovodkinja MePZ Pomlad Alenka Podpečan.

Kot je že navada, so Pomladniki k sodelovanju povabili številne gostujoče glasbenike. Pri izvedbi skladb so jim pomagali mladi tolkalisti Glasbene šole Marjana Kozine pod vodstvom Mira Tomšiča, pevke mladinskega pevskega zbora OŠ Bršljin, Primož Moškon – Vrač, Dušan Pavlenič in Roman Plut na kitarah, ter ansambla Dain in Suha Solza.

Koncert je bil čudovit zaključek poletnega dela, jesen pa Pomladnikom prinaša vstop v jubilejno, 25. leto ustvarjanja, so še sporočili iz MePZ Pomlad.