sobota, 18 maja, 2024
DomaVremeFOTO: Meteorna voda zalila šolo, na obali tramontana

FOTO: Meteorna voda zalila šolo, na obali tramontana

Vreme je tudi danes ponekod povzročalo težave. Ob 8.56 uri je v Podzemlju, občina Metlika, meteorna voda zalila prostore osnovne šole. Gasilci PGD Podzemelj, Metlika in Lokvica so prečrpali in posesali meteorno vodo ter zaščitili objekt.

Sicer pa so danes gasilci PGD Črnomelj nadaljevali z odpravljanjem posledic vremenskih ujm na območju Lokev in Gribelj, kjer so prekrili strehi stanovanjske hiše in gospodarskega poslopja.

Predvsem popoldne je nevihtna celica z viharnim vetrom dosegla našo obalo. Zaradi tramontane, ki je iz Italije prinesla močna nevihtna celica, se je v koprskem pristanišču odvezala tovorna ladja. Nazaj na obalo so jo odvlekli s pomočjo treh vlačilcev, o škodi pa ni poročil, je poročal Radio Slovenija. Pomoč je potrebovala tudi turistična ladja Zlatoperka, ki prevaža potnike med obalnimi mesti. Odpovedal ji je motor, zato so ji do Izole pomagale druge ladje. V tem času je bilo na krovu 25 potnikov, ki so bili sicer prestrašeni, ne pa tudi poškodovani, še dodaja omenjeni radio.

(foto: PGD Podzemelj)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča