FOTO: MEZZO vokalni prestiž z dobrodelno noto

0
137
hdr

V novomeškem Kulturnem centru Janeza Trdine je 4. julija vokalna skupina Mezzo iz Novega mesta pripravila še enega izmed mnogih odličnih vokalnih in dobrodelnih koncertov.. Tokrat so pevke ob zaključku devete sezone svojega glasbenega ustvarjanja na dobrodelnem glasbenem večeru POLETNA SERENADA gostile Moško pevsko skupino Fantje, ki deluje v okviru Slovenskega društva Kredarica iz Novega Sada.

Umetniška vodja Barbara Lotrič in Borut Pavlič sta za program koncerta skrbno izbrala nekaj najlepših pesmi iz bogate zakladnice slovenskega ljudskega izročila. Na repertoarju Vokalne skupine Mezzo se je tako znašla tudi novonastala priredba Novomeščana Marjana Dovića Pastirče mlado, napisana prav za Mezzo. Fantje so nadaljevali s priljubljenimi slovenskimi ljudskimi skladbami za moške zbore, ob koncu koncerta pa so v svojih priredbah predstavili tudi nekaj popularnih pesmi novejšega datuma. Prijetno vzdušje v obnovljeni avli Kulturnega centra je doživelo svoj vrhunec s skupnim nastopom obeh skupin, kar je številno publiko dvignilo na noge in terjalo vzklike navdušenja in dolgi aplavz.

Pevke Vokalne skupine Mezzo se zahvaljujemo vsem obiskovalcem za obisk koncerta, izjemno dobro energijo in njihove velikodušne donacije. Vsa zbrana denarna sredstva bomo v celoti namenile mladi družini z osmimi otroki iz Šentjerneja, ki se sooča z izgubo očeta. Upamo, da bodo z zbranimi sredstvi za kratek čas lažje zadihali in se pripravili na prihajajoče šolsko leto.  (Ivana Krhin, Vokalna skupina Mezzo)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj