FOTO: Mezzo z odličnim petjem navdušil

0
150

Minuli konec tedna je v slovaški prestolnici potekal 4. mednarodni zborovski festival Bratislava cantat 2016. Festivala so se udeležile tudi pevke odlične novomeške  Vokalne skupine Mezzo z zborovodkinjo Barbaro Lotrič.

V konkurenci osmih zborov iz Slovaške, Češke, Litve in Slovenije so nastopile v dveh kategorijah – ženski zbori in sakralna glasba ‘a capella.’ S pripravami na tekmovanje so pevke začele že v lanski pevski sezoni,
zborovodkinja je izbrala tehten, zahteven in vsebinsko ustrezen program, ki so ga osvojile in se ga natančno naučile.

Zato so na odru zrcalne dvorane v Predsedniški palači odlično in samozavestno zapele, ubrano in s srcem, kar je znala ceniti tudi tričlanska ocenjevalna komisija. Razglasitev rezultatov je potekala naslednji dan v
prelepi frančiškanski cerkvi sredi Bratislave. Kljub dobremu občutku so bile novomeške pevke zelo vznemirjene in čakale razglasitev ter stiskale pesti. In potem … zlato in srebrno odličje! Presrečne in ponosne so, da so tako odlično zastopale Slovenijo in Novo mesto, da se je vloženi trud obrestoval.

Dekleta so še razveselili tudi komentarji komisije, ki je začutila lepoto in globino slovenskih pesmi, ki so jih
izvajale.

Hvala vsem, ki ste nam pomagali, da smo se tekmovanja lahko udeležile, da smo lahko pokazale, kaj znamo, hvala vsem, ki ste verjeli v nas.
Damijana Karlič