FOTO: Migrantov ob vrhuncu turistične sezone ne manjka

0
2684

Medtem ko se marsikje po Sloveniji ne soočajo z migranti oz. tujci, ki so na nezakonit način prestopili državno mejo, pa tega ne manjka na naši južni meji, tudi na Dolenjskem. Pred kratkim smo pisali, da ena pot z Gorjancev vodi do Cerovega Loga, druga, ki je z migranti prav tako ‘obremenjena,’ pa z Vahte do zaselkov Iglenik, Vrhe. In prav danes okoli 17.30 ure so domačini spet opazili ilegalce. Policisti PU Nm so tako prestregli 11 oseb.

Policijsko poročilo PU NM:

Policisti PP Šentjernej so okoli 11. ure na območju Gorjancev izsledili in prijeli 24 državljanov Pakistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. V skupini so kriminalisti identificirali tudi osumljenca, ki je tujcem nudil pomoč pri nezakonitem prehodu. 27-letnemu državljanu Pakistana so odvzeli prostost, ga pridržali in ga bodo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z ostalimi tujci še potekajo.

Policisti PMP Obrežje so pri kontroli tovornega vozila registrskih oznak Bosne in Hercegovine na podvozju odkrili državljana Afganistana, ki se je poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Preloka (PP Črnomelj), Vrhe pri Dolžu (PP Novo mesto) in Bukošek (PP Brežice) izsledili in prijeli 21 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s sedmimi državljani Afganistana, šestimi državljani Bangladeša, petimi državljani Pakistana, državljanom Iraka, državljanom Maroka in državljanom Palestine, še niso zaključeni.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj