sobota, 27 aprila, 2024
DomaLokalnoFOTO: Mini olimpijada z veliko disciplinami

FOTO: Mini olimpijada z veliko disciplinami

Športna zveza Novo mesto je v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez danes zopet organizirala Mini olimpijado. Prireditev, ki je potekala na Stadionu Portoval, so pomagali izvesti judoisti Športnega društva Bushido, atleti Atletskega kluba Krka, odbojkaši Moškega odbojkarskega kluba Krka, tenisači Teniškega društva Portoval, smučarji Smučarskega društva Krka Rog, nogometaši iz NK Krka, golfisti Golf kluba Grad Otočec in upokojenci iz DU Mali Slatnik, ki so otrokom pokazali igro štrbunk. Pri izvedbi prireditve so sodelovali tudi dijaki 4. letnika Predšolske vzgoje iz ŠCNM.

640 otrok iz otroških vrtcev in osnovnih šol iz Novega mest, Vavte vasi, Brusnic in Stopič je najprej opravilo olimpijski protokol s himno, zastavo in olimpijsko baklo. Prebrali so tudi svečano olimpijsko zaobljubo. Nato so se skupaj z maskoto Foksijem ogreli, tako da so zaplesali Foksijev ples. V nadaljevanju pa so se udejstvovali v različnih športnih disciplinah. Učili so se prvin juda, igrali golf, vihteli teniške loparje, igrali odbojko in nogomet, tekli, skakali s palicon in v dalino, hodili s hoduljami in smučkami , ciljali tarčo, opravljali različne poligone ter igrali igro štrbunk.

Ob koncu prireditve so udeleženci ugotovili, da so zmagovalci vsi. Prejeli so zaslužena priznanja, spili alpsko mleko iz Ljubljanskih mlekarn in se posladkali s napolitanko Knoppers. Zaobljubili so se, da se v prihodnjem letu zopet preizkusijo na Mini olimpijadi. Celo prireditev je otrokom delal družbo Lisjak Foksi. (Patricia Jerman)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča