sreda, 24 aprila, 2024
DomaLokalnoFOTO: Minister Bešič Loredan obiskal SB Nm

FOTO: Minister Bešič Loredan obiskal SB Nm

Minister za zdravje Bešič Loredan je v tem tednu je obiskal več zdravstvenih ustanov po Sloveniji in kot je dejal: “Izrednih razmer po večini Slovenije ni.” Ter še dodal, da številni neopredeljeni pacienti zdravnika nočejo imeti. Minister je danes obiskal Splošno bolnišnico Nm. Ministra z ekipo je na delovnem obisku sprejela direktorica Splošne bolnišnice Novo mesto Milena Kramar Zupan.

Na srečanju sta bila prisotna tudi predstavnika Zdravstvenega doma Novo mesto. Poudarek delovnega srečanja je bil na delu v Urgentnem centru z vključevanjem primarnega nivoja.

Direktorica bolnišnice Milena Kramar Zupan in direktorica Zdravstvenega doma Alenka Simonič sta ob tej priložnosti ministra in njegove sodelavce seznanili z aktualnimi izzivi na primarnem in sekundarnem nivoju zdravstva na področju Jugovzhodne Slovenije, so še sporočili iz Splošne bolnišnice Novo mesto.

Bešič Loredan je dejal, da je po obiskih ugotovil, da je v isti državi pod istimi pogoji vodenje posameznih ustanov povsem drugačno, drugačen je tudi odnos do bolnikov in zaposlenih. Za vodenje zdravstvenih zavodov je po njegovem odgovorno predvsem vodstvo.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča