FOTO: Mladi rokometaši Krke državni prvaki

0
302

V celjski dvorani Zlatorog je bil to soboto zaključni turnir četverice v kategoriji mlajših dečkov B ( letnik 2007 in mlajši). Rokometaši MRK KRKA, ki jih je v tej sezoni vodil trener David Lipoglavšek in njegov pomočnik Timon Orlič, so po treh odigranih tekmah v močni konkurenci osvojili naslov državnega prvaka za sezono 2018/19.

Poleg gostiteljev turnirja, ekipe RK Celje Pivovarna Laško in Krke, sta se finalnega turnirja udeležili še ekipi RK Gorenje Velenje in RD Riko Ribnica.

Novomeščani so na krilih izjemne publike na uvodni tekmi premagali velenjsko Gorenje, na kolena spravili tudi domačine in se z zmago nad Ribnico veselili naslova državnega prvaka.

Razpored tekem:

1.tekma: RK Celje Pivovarna Laško – RD Riko Ribnica 18:18

2.tekma: MRK KRKA – RK Gorenje Velenje 18:17

Kastelec, Pust 3, Palka 4, Lukše, Butala 5, Cesar 1, Peterlin, Zajc 2, Progar, Kaplan 3, Kastelic, Bartolj, Rangus, Kovač G., Kovač E.

3.tekma: RK Celje Pivovarna Laško – MRK KRKA 17:23

Kastelec 5, Pust 4, Palka 4, Lukše, Butala 6, Cesar, Peterlin, Zajc, Progar, Kaplan 3, Kastelic 1, Bartolj, Rangus, Kovač G., Kovač E.

4.tekma: RD Riko Ribnica – RK Gorenje Velenje 17:16

5. tekma: MRK KRKA- RD Riko Ribnica 14:6

Kastelec 1, Pust 2, Palka 4, Lukše, Butala 5, Cesar, Peterlin, Zajc, Progar, Kaplan 2, Katelic, Bartolj, Rangus, Kovač G., Kovač E.

6. tekma: RK Gorenje Velenje – RK Celje Pivovarna Laško 16:18

Zadovoljen z uspehom svojih varovancev je bil tudi trener David Lipoglavšek. » S prikazanim na turnirju sem zelo zadovoljen. Fantje so spoštovali navodila in odigrali še zadnje tekme v izjemno uspešni sezoni 2018/19. Finale je za vse nas nagrada za trdo delo skozi celo leto, naslov državnega prvaka pa le še pika na i . Ponosen sem na to generacijo mladih fantov, ki so iz tekme v tekmo napredovali in kazali veliko željo in pripadnost klubu. Hkrati bi se zahvalil še staršem, ki so svoje otroke redno vozili na treninge in bili njihova podpora na vseh tekmah«.

Končni vrstni red:

prvo mesto Moški rokometni klub KRKA
drugo mesto: RK Celje Pivovarna Laško
tretje mesto: RD Riko Ribnica
četrto mesto: RK Gorenje Velenje

Za ekipo MDB so na finalnem turnirju nastopili: Bine Zajc, Žiga Lukše, Gašper Kaplan, Jakob Cesar, Urban Kastelic, Nik Bartolj, David Palka, Jure Progar, Aleks Kastelec, Jan Pust, Tjaž Butala, Erazem Kovač, Gašper Kovač, Črt Peterlin, Enej Rangus, Matevž Cimermančič. Trenerja: David Lipoglavšek, Timon Orlič.

Rokometaši Krke se organizatorju zahvaljujejo za izjemno organizacijo dogodka, hkrati pa velja pohvala tudi za vse navijače, ki so v celjskem rokometnem hramu navijali za mlade rokometaše.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj