FOTO: Mladi rokometaši pri županu

0
95

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni, je popoldne na Rotovžu sprejel mlade rokometaše Moškega rokometnega kluba Krka, ki so nedavno zaključili sezono na najvišjih mestih v državi. Sprejema so se udeležili starejši dečki A in kadeti, ki so v maju postali državni prvaki, mlajši dečki A in B, ki so osvojili naslov državnega podprvaka, ter starejši dečki B, ki so uspeh kluba dopolnili s tretjim mestom v državnem prvenstvu, ter njihovi trenerji.

Navdušenja nad klubskim uspehom ni skrival niti župan, ki je nagovoril mlade rokometne upe: “Verjamem, da vam to druženje in ta šport tudi v osebnem življenju veliko pomeni. Verjamem, da ste tudi v osebnem življenju prijatelji, da se boste druženja veselili tudi v prihodnje, predvsem pa, da boste te stike in spomine ohranili in vas bo to v nadaljnjem življenju bogatilo. Vsak športnik, ki je okusil vsaj pol profesionalni način dela, je zaznamovan za vse življenje in to vodilo vam je lahko v veliko pomoč na številnih področjih. Vesel sem, da ste poleg tega uspešni tudi v šoli in da imate kljub šolskim obveznostim red in disciplino. Kar pa si človek lahko zaželi je to, da se bodo uspehi v Moškem rokometnem klubu Krka še nadaljevali. Verjamem, da ste borci in težko izpustite priložnosti, kadar je v vaših rokah zmaga in verjamem, da bodo te zmage
tudi v prihodnjem letu še prihajale. Kot župan vam obljubljam, da bodo klubi, ki delajo z mladimi pri nas v prednosti pred ostalimi in Moški rokometni klub je trenutno med prioritetami Zagotavljam, da vam bo Mestna občina Novo mesto nudila vso podporo in verjamem, da se prihodnje leto znova vidimo. Novo mesto računa na vas, da boste še naprej tako uspešno predstavljali našo občino in naše mesto v Sloveniji in širše”, je še poudaril župan Macedoni.

Mladi rokometaši pa so mu v en glas potrdili, da se bodo tudi v naslednji sezoni potrudili in še izboljšali letošnje rezultate. Vodja rokometne šole in mlajših selekcij pri MRK KRKA Robert Cvikl je ob tej priložnosti županu izročil rokometno žogo, Macedoni pa je klubu v trajno last podaril situlo, simbol Mestne občine Novo mesto.