FOTO: Mlajše košarkarice Krke tretje

FOTO: Mlajše košarkarice Krke tretje

-
0 52

Mlajše deklice Ženskega košarkarskega kluba Krka so se v soboto, 18. 5. 2019, mudile na zaključnem turnirju najboljših štirih ekip v Sloveniji, ki je potekal v Rogaški Slatini. Poleg novomeških košarkaric so na turnirju nastopale še ekipe Akson Ilirije, Ježice in Janine.

Na prvi polfinalni tekmi so imele Novomeščanke izjemno težko delo, saj so se pomerile proti gostiteljicam turnirja. Po treh četrtinah so bile na dobri poti, da se jim želja o nastopu na finalnem srečanju uresniči, vendar je žal sledila nekoliko slabša zadnja četrtina in Novomeščanke so klonile z minimalnim zaostankom treh točk.

JANINA – KRKA 41:38 (7:10, 4:10, 16:15, 14:3)

Postava in strelke Krke: Godina, Jazbec 3, Selak 4, Strašek 2, Horvat 12, Kirn 2, Kristan 2, Malenšek 1, Macedoni 2, Novina 10, Matkovič, Novak.

V borbi za tretjo mesto so se Novomeščanke zoperstavile ljubljanski ekipi Akson Ilirije. Skozi celotno srečanje so bile Dolenjske košarkarice v rahli prednosti, kar je botrovalo temu, da so se na koncu zasluženo veselile zmage z desetimi točkami prednosti in hkrati osvojitve bronaste medalje!

KRKA – AKSON ILIRIJA A 45:35 (12:8, 14:9, 5:8, 14:10)

Postava in strelke Krke: Godina 2, Selak 4, Strašek 6, Černe, Horvat 20, Kirn 6, Kristan 2, Malenšek 2, Macedoni 3, Novina, Matkovič, Novak.

Novomeščanke so skozi celotno sezono prikazale izjemne predstave, do nastopa na zaključnem turnirju so zbrale izjemnih štirinajst zmag ob zgolj štirih porazih. Varovanke trenerja Uroša Jazbeca so skozi celotno sezono pridno in zavzeto trenirale, na koncu je bil trud poplačan z bronasto medaljo in osvojitvijo tretjega mesta v Sloveniji!

Na zaključnem turnirju je v bila v najboljšo peterko izbrana Krkašica Franja Hrovat, ki je prejela nagrado tudi za najboljšo strelko in skakalno turnirja!