FOTO: MO Nm obeležuje dan državnosti in spominski dan občine

FOTO: MO Nm obeležuje dan državnosti in spominski dan občine

-
0 167

Mestna občina Novo mesto je v tem tednu skupaj s pridruženimi producenti izvedla dogodke v počastitev spominskega dne Mestne občine Novo mesto, začetka osamosvojitvene vojne za samostojno Slovenijo in dneva državnosti.

Obeleževanje se je začelo 21. junija  2017, ob 19. uri s slovesnostjo v atriju Knjižnice Mirana Jarca, v sodelovanju z Območnim združenjem veteranov vojne za Slovenijo Dolenjska. V kulturnem programu so nastopili članice in člani Mladinskega društva Goga, ki delujejo v okviru Gimnazije Novo mesto (Eva Novak, Edin Mujkić, Erika Kum, Julija Gorenc, Inja Jankovič, Janko Starič in Anja Mitrovič) pod mentorstvom Brede Vovko in Vanje Popova ter solistki na violini Ana Novljan in Mirjam Šolar.

Predstavniki Mestne občine Novo mesto, vojašnice Franca Uršiča Novo mesto, Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Dolenjska ter Policijskega veteranskega društva Sever Dolenjska in Bela krajina so nato danes ob 10. uri položili venec na spomenik v Pogancih. Po tradiciji so venec nato položili še na grob v osamosvojitveni vojni padlega Franca Uršiča na pokopališču v Prečni.