nedelja, 12 maja, 2024
DomaVremeFOTO: Moč narave. V Podzemlju gasilci otroke preselili v gasilski dom

FOTO: Moč narave. V Podzemlju gasilci otroke preselili v gasilski dom

Še en prehod hladne fronte in ponekod spet težave zaradi močnih neviht z nalivi, tudi točo in striženjem vetra. Najhuje je bilo tokrat na Gorenjskem, kjer se je pestro vremensko dogajanje začelo že dopoldne. Padala je tudi toča, ponekod drobna, a ker je bila intenziteta tako intenzivna, je marsikje povsem uničila pridelek. Spet drugje je padala toča velika kot oreh. Na Gorenjskem je v nekaj urah nastalo kar pet nevihtnih celic, ki so potovale po skoraj isti poti. Predvsem o nalivih in močnih sunkih vetra poročajo tudi s Koroške, Štajerske in iz Zasavja.

Okoli 15.30 ure je večja nevihtna celica nastale tudi nad Kočevskim rogom in poleg nalivov je ponekod v Beli krajini padala tudi sodra. Močan sunek vetra pa je povzročil težave v kampu Podzemelj. Potem je celica prečila na Kolpo nad sosednjo Hrvaško.

Ob 16.40 uri je v kampu v naselju Podzemelj, občina Metlika, močan veter in deževje razkrilo šotor v katerem so kampirali otroci pod varstvom mentorjev. Gasilci PGD Podzemelj, Gradac, Dobravice in Krasinec so opremo in otroke preselili v gasilni dom Podzemelj.

(foto: FB PGD Podzemelj)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča