petek, 3 maja, 2024
DomaLokalnoFOTO: Na Debelem rtiču otroci ne pogrešajo sodobnih naprav

FOTO: Na Debelem rtiču otroci ne pogrešajo sodobnih naprav

Območno združenje RKS Novo mesto je tudi letos organizator zdravstvenega letovanja otrok na Debelem rtiču. V ponedeljek, 24. julija 2023 smo s predstavniki občin in prostovoljci ter vodstvom novomeškega RK obiskali otroke v drugi izmeni. Na Debelem rtiču je bilo v tej izmeni 70 otrok iz vseh osmih občin, ki jih z delom pokriva Območno združenje RK Novo mesto. Otroci so nam prikazali plesni program v katerem so sodelovali vsi udeleženci in njihovi mentorji, vsako leto dodajo kakšen nov ples na aktualno glasbo, ki je kot hit poletja na Debelem rtiču. Pedagoška vodja Sabina Pekolj je pohvalila skupino v kateri so otroci stari od pet do 15 let in poudarila, da, ko niso na plaži, veliko ustvarjajo, tekmujejo v športnih igrah in se pogovarjajo in nič ne pogrešajo telefonov, tablic in računalnikov. Tudi manjše neurje so že doživeli in zadnje dni je odšlo domov že nekaj otrok, zaradi slabšega počutja, vendar ni nič posebnega.

Na vabilo občinam na obisk letovanja so se odzvali župan občine Žužemberk Jože Papež in direktor OU Žužemberk Tomaž Hrastar, podžupanja MO Novo mesto Sara Tomšič in predstavnica občine Dolenjske Toplice Majda Gazvoda. Kot vedno, so jih tudi tokrat obdarili s sladkarijami in sladoledom in bili veseli, da otroci uživajo v brezskrbnih počitnicah.

Predsednica OZ RKS Novo mesto Danica Novak Malnar je v nagovoru poudarila, da je letos letovalo 187 otrok starih od 5. do 18. let iz vse Dolenjske in da za izvedbo letovanja prispevajo Ministrstvo za zdravje RS preko razpisa, občine, krajevne organizacije in posledično je lahko potem prispevek staršev minimalen, 21 eur. Vključili pa smo vse otroke, ki so dobili zdravstveno napotitev.

V avgustu mesecu bomo iz naših občin vključili na socialno letovanje na Debelem rtiču še 53 otrok.

Organizacija letovanja ni mačji kašelj, zato se veselimo, da vse otroke zdrave in z lepimi spomini na letovanje pripeljemo domov in verjamemo, da bo tako tudi letos, so še sporočili z Rdečega križa Novo mesto. (Barbara Ozimek, OZ RKS Nm)

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča