FOTO: Na Levičnikovi hitri in natančni

0
4307

Na prometni Levičnikovi cesti, ki povezuje Žabjo vas z Ločno, bo v času kolektivnih dopustov največjih novomeških podjetij, gradbeni izvajalec CGP preplastil vozišče, za izvedbo del pa so cesto zaprli. Levičnikova cesta je tako zaprta od sobote, 30. julija 2022, do torka, 9. avgusta 2022, in sicer med križiščem Šentjernejske, Kandijske in Belokranjske ceste v Žabji vasi in križiščem Seidlove, Šmarješke in Andrijaničeve ceste v Ločni. Obvoz bo na relaciji Seidlova cesta – Šmihelski most – Kandijska cesta ter obratno, križišči v Ločni in Žabji vasi bosta odprti za promet v ostale smeri.

Zapora bo tudi na Ločenskem mostu, dovoz nanj bo onemogočen tudi iz priključka Ragovo. Sredstva za preplastitev 1750 metrov dolgega odseka ceste v vrednosti 1,3 milijona evrov bo v celoti zagotovila Direkcija RS za infrastrukturo.

In to nedeljo, drugi dan zapore, so delavci CGP Nm že položili prvo plast obnove vozišča, še dve sledita. Če bo šlo po načrtih oz. željah, tudi vremenu, bo morda cesta odprta že prihodnji četrtek (4. avgusta), sicer kakšen dan kasneje.