sobota, 20 aprila, 2024
DomaLokalnoFOTO: Na Mirni o proračunu in brez zadolževanja

FOTO: Na Mirni o proračunu in brez zadolževanja

Občinski svet Občine je razpravljal o predlogu proračuna za leti 2022 in 2023.

Proračun za prihodnje leto predvideva 3,7 milijona evrov prihodkov in približno sto tisoč evrov odhodkov manj. Proračun za leto 2023 pa predvideva skoraj 3,9 milijona evrov prihodkov in 3,8 milijona evrov odhodkov. Zadolževanje ni predvideno.

»Kot običajno smo na občinski upravi skupaj z županom pripravili investicijsko naravnana predloga proračunov, saj za investicije v obeh letih skupaj namenjamo približno 2,2 milijona evrov. Največje investicije v prihodnjih dveh letih so gradnja novega vrtca, prenova kulturnega doma Mirna, investicijsko vzdrževanje lokalnih cest in javnih poti ter seveda prestavitev regionalne ceste R1-215, obvoznica Mirna, ki je sicer državni projekt,« pojasnjuje Maja Anzelj, ki je v občinski upravi Občine Mirna zadolžena za proračun in finance.

Največji del prihodkov v občinski proračun predstavlja dohodnina – v prihodnjih dveh letih približno 1,9 milijona evrov letno. Občina je bila sicer letos uspešna na razpisu Ministrstva RS za izobraževanje, znanost in šport za projekt »Gradnja novega vrtca« in bo tako zanj v letu 2023 prejela 300 tisoč evrov, v letu 2024 pa 872 tisoč evrov. Tudi za nekatere druge projekte pričakujejo sredstva iz državnega proračuna.

Občinski svet se je seznanil s predlogoma proračunov in potrdil sklep, da se proračuna posreduje v javno razpravo, nato pa sledi ponovna obravnava na seji občinskega sveta. (LAPEGO)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča