petek, 29 marca, 2024
DomaKronikaFOTO: Na Obrežju zasegli 7 kg konoplje

FOTO: Na Obrežju zasegli 7 kg konoplje

Mejni policisti z Obrežja so opravili kontrolo na avtobusu, ki je vstopal v Slovenijo in je vozil na relaciji Niš–Ljubljana. Pregledali so potnike, njihovo prtljago in celoten avtobus, v katerem so naposled našli torbo. S pomočjo rentgenske naprave so v njej našli zavoje z neznano vsebino, za katero so kasneje kriminalisti potrdili, da je prepovedana droga konoplja. Policisti so omenjeno snov zasegli in jo poslali v nadaljnjo analizo. Avtobus, ki je vstopal v Slovenijo 1. aprila v jutranjih urah in prevaža potnike na relaciji Niš–Ljubljana, je bil slovenskih registrskih oznak.

Mejni policisti z Obrežja so po temeljiti kontroli potnikov in pregledu avtobusa, v prtljažnem delu odkrili potovalno torbo, za katero niso mogli izslediti, čigava je. Zato so torbo pregledali s pomočjo rentgenske naprave in ugotovili, da se v njej nahaja več zavojev z neznano vsebino. Nato so poklicali ogledno skupino novomeških kriminalistov, ki so po ogledu zasežene snovi potrdili, da se v zavojih nahaja nekaj manj kot sedem kilogramov prepovedane konoplje, so pojasnili predstavniki Policijske uprave Novo mesto.

Zaseženo snov so poslali v analizo in nadaljujejo z intenzivno preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivega dejanja neupravičena proizvodnje in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, so še sporočili s PU Novo mesto.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča