petek, 29 marca, 2024
DomaLokalnoFOTO: Na pot opremljeni in z občutkom

FOTO: Na pot opremljeni in z občutkom

V noči na četrtek je pričelo močneje snežiti tudi na območju Policijske uprave Novo mesto, kjer so tako kot običajno v primeru sneženja, največ težav v prometu pričakovali na cesti Novo mesto – Metlika. Med 3.30 in 9. uro je bilo odrejeno izločanje tovornih vozil, upoštevanje prometne signalizacije in pogoje voznikov za udeležbo v prometu so nadzirali tudi policisti. V jutranji prometni konici so v zahtevnejših voznih razmerah obravnavali tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda na udeleženih vozilih.

Voznike tovornih vozil opozarjajo, da se morajo ob zimskih razmerah na vseh cestah sami izločati iz prometa, razen na avtocesti, kjer izločanje odreja DARS. Voznikom svetujejo, naj hitrost vožnje zmanjšajo in prilagodijo razmeram na cesti ter prilagodijo varnostno razdaljo do vozil, ki vozijo pred njimi. Izogibajo naj se situacijam, v katerih bi bilo potrebno nenadno zavirati in skozi ovinke vozijo počasneje kot v razmerah, ko so ceste suhe. Na pot se naj odpravijo le z vozili, ki so opremljenima s predpisano zimsko opremo in pred vožnjo z vozil odstranijo sneg. Previdni naj bodo tudi pešci, ki naj bodo še bolj pozorni na dogajanje v prometu. Ob prečkanju
ceste naj se prepričajo, da so jih vozniki opazili in bodo lahko pravočasno ustavili in jim omogočili varno prečkanje, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča