FOTO: Nad Slovenijo neurja s točo

0
2331
dav

Vreme je spet pokazalo moč, kot ste nam sporočili bralci je nevihtna celica s točo dosegla Tančo Goro pri Črnomlju, kasneje pa se je pomaknila nad Stari trg ob Kolpi. Poškodovani naj bi bili objekti. Posredujejo gasilci.

Zgodaj popoldne so nad Slovenijo začele nastajati močnejše nevihte, ki so posledica vroče in hladne zračne mase. Nad osrednjo Slovenijo so se prva neurja razbesnela okoli 14. ure. Okoli 16. ure pa je velika nevihtna celica nastala na Dolenjskem in sicer blizu Grosuplja. Ta velika celica zdaj vrtinči oz. se obnavlja v trikotniku med Ljubljano – Novim mestom in Kočevjem. Velika toča je klestila tudi na območju Iga pri Ljubljani. Nino nam je poslal fotografije.

Ozračje je nestabilno in nevarno vreme lahko pričakujemo še ves preostanek dneva. V prihodnjih urah se bodo nevihte pojavljale tudi drugod po državi. Ob močnejših in dolgotrajnejših nalivih lahko pride do hudourniških razlivanj. Ponoči pa se bo vreme umirilo in delno se bo razjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, ob morju okoli 20 °C.

Jutri bo pretežno jasno, popoldne v severni Sloveniji ni izključena kakšna nevihta. Pihal bo šibak južni do vzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 32 °C.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj