FOTO: Najboljši mladi atleti v Novem mestu

0
467

Na stadionu Portoval je minuli konec tedna potekalo prvenstvo Slovenije za starejše mladince in mladinke. Tekmovalo je 300 atletov iz vse Slovenije, za katere je bilo to tudi ena zadnjih tekem, na kateri so še lahko dosegli normo za nastop na mladinskem EP, ki bo julija na Švedskem.

Nastopila sta tudi dva atleta AK Krka, ki že imata normo za nastop na omenjenem evropskem prvenstvu, in sicer Matevž Šuštaršič v teku na 100 in 200 metrov ter Anže Durjava v metu kopija. Oba sta starejša mladinca prvo leto in imata prihodnje leto lepo možnost, da izpolnita normo še za svetovno mladinsko prvenstvo. Matevž in Anže sta lani že nastopila Evropskem prvenstvu mlajših mladincev, leta 2017 pa na Evropskih olimpijskih igrah mladih.

Že prvi dan prvenstva so se Atleti AK Krka odrezali odlično. Dosežena sta bila dva klubska rekorda Tilna Novak na visokih ovirah, ter dekliška štafeta 4x100m. Dober vtis pa je vendarle nekoliko skazil odstop fantovske štafete 4x100m, ki je ob izdatni prednosti izgubila štafetno palica v zadnji predaji, ko ni bilo več vprašanje kdo bo zmagal, ampak kakšen (verjetno rekorden) bo dosežek.

Tudi naslednji dan so atleti in atletinje nadaljevali z zbiranjem medalj in dobrih rezultatov. Dosežen je bil klubski rekord na 200m Matevža Šuštaršiča, s katerim je tudi zmagal. Dosežena je bila še vrsta osebnih rekordov, kar potrjuje dobro pripravljenost atletov-inj.

Atleti AK Krka so tako bistveno prispevali k razgibanemu atletskemu popoldnevu na stadionu Portovald. Matevž Šuštaršič z verjetno najboljšim izidom dneva ob zmagi na 200m. Rok Kebelj z najbolj napetim dvobojem ob zmagi na 400m ovire. Anže Durjava z največjo razliko do 2.mesta ob zmagi v metu kopja, čemur je bil blizu tudi Jakob Čop ob zmagi na 3000m, so sporočili iz AK Krka.

(foto: AK Krka)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj