FOTO: Najboljši učenci na županovem sprejemu

FOTO: Najboljši učenci na županovem sprejemu

-
0 571

V Kulturnem centru Primoža Trubarja je ob zaključku šolskega leta župan Občine Šentjernej Radko Luzar čestital devetošolcem, ki so zelo uspešno zaključili osnovnošolsko izobraževalno pot.

Sedaj se jim odpirajo nova, neznana vrata življenja, ko bodo odšli v srednje šole, kjer bodo svoje znanje še nadgradili. Župan je dejal, da je potrebno tiste, ki se še posebej trudijo spodbuditi in pohvaliti. Lahko so ponosni na svoje znanje.

V vseh 9-tih letih, še posebej v letošnjem letu so izkazali na področju učnega ter zastopali Osnovno šolo Šentjernej na srečanje in tekmovanjih naslednji učenci in učenke: AMADEJA MENCIN, MARUŠA ŠKUFCA KALIN, MATJAŽ BREŽNJAK, MARTA BEVC, DAVID JAKŠE, VID ROZMAN , DAVOR VOVKO, JERNEJ SIMONČIČ, ANA LUŠTEK in SARA GRUBIČ. Na sprejemu so se vsi županu predstavili in povedali, kakšno občino si želijo. Spregovorili so tudi njihovi razredniki in ravnateljica. Za njihove visoke učne dosežke in uspešno zastopanje šole na različnih tekmovanjih in srečanjih jim je župan podelil simbolično darilo in cvet. Zaželel jim je srečo pri nadaljnjem šolanju in izrazil željo, da bi se po končanem šolanju vrnili v Šentjernej in svojo karierno priložnost našli v domači občini.

Anita Petrič