FOTO: Največja zobozdravstvena klinika v JV Sloveniji

0
1956

»Ponosna sem, da sem danes tukaj. Pravzaprav sem tukaj že 18 let, odkar sem začela poklicno pot zobozdravnice. Začela sem v zdravstvenem domu v Ivančni Gorici, nadaljevala v Kliniki Križaj v Zagradcu, kjer smo bili 13 let, sedaj pa s ponosom odpiramo nove, večje prostore tukaj, na Muljavi,« je na slovesnosti obodprtju največje zobozdravstvene klinike na Dolenjskem in v Posavju, Klinike Križaj, povedala njena direktorica Aleksandra Križaj Dumić.

Nova klinika z najsodobnejšo zobozdravstveno opremo se razprostira na kar 400 kvadratnih metrih v trgovinskem centru Cona Bomax na Muljavi. V petih ordinacijah na enem mestu nudi vse zobozdravstvene storitve – od zdravljenja zob in obzobnih tkiv, otroškega zobozdravstva, kliničnih pregledov, digitalne rentgenske diagnostike, fiksne in snemne protetike, do implantologije in kirurgije. »Med drugim se lahko pohvalimo z vrhunsko 3D-diagnostiko, poleg tega smo prvi v Sloveniji in med prvimi v Evropi z računalniško  planirano vodeno kirurgijo,« je še povedala Križaj Dumićeva. Gre namreč za vstavljanje implantantov brez reženjske operacije oziroma brez uporabe skalpela in šivov, z minimalnim otekanjem ali brez njega in brez bolečin po posegu.

Navzoče je ob odprtju nove zobozdravstvene klinike nagovoril tudi direktor trgovskega centra Cona Bomax Marko Ilovar, ki kliniko vidi kot izjemno pomembno pridobitev za regijo: »Kot družba Bomax smo v četrt stoletja rasli in se razvijali. Trdno verjamem, da se bomo razvijali še naprej, skupaj z nami pa tudi naš kraj, v katerem se z novo kliniko obetajo tudi nova delovna mesta.« »Dober kader je za nas ključen. V prihodnosti se želimo še širiti, zato iščemo nove in ambiciozne sodelavce. Prav tako si želimo, da bi se razvilo naše lokalno okolje, zato k nam vabimo samo najboljše,« je vse navzoče pozvala tudi Aleksandra Križaj Dumić, ki v svoji kliniki trenutno zaposluje 12 ljudi.

Častni občan Občine Ivančna Gorica in nekdanji župan Jernej Lampret je na dogodku spregovoril o pomenu odprtja največje in vrhunske zobozdravstvene klinike na Muljavi ter ji zaželel uspešno razvijanje in prispevanje k napredku kraja in občine.

Slavnostno prireditev je popestril legendarni pevec in avtor popularne glasbe Andrej Šifrer, sledila sta svečano rezanje traku in pogostitev.

(foto: Dejan Maver)