FOTO: Največji zaseg droge na Obrežju

FOTO: Največji zaseg droge na Obrežju

-
0 660

Na Mejnem prehodu za mednarodni cestni promet Obrežje so policisti v zadnjih dneh oktobra zasegli 45 kilogramov heroina. Več informacij o preiskavi je na današnji novinarski konferenci predstavil France Božičnik, vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto.

29. oktobra v jutranjih urah je na mejni prehod Obrežje, na vstop v Slovenijo, pripeljal voznik osebnega avtomobila iz Srbije. Policisti so opravili mejno kontrolo. Preverili so dokumente osebe in vozila in se
odločili za temeljito mejno kontrolo avtomobila Volkswagen passat. Ob natančnem pregledu notranjosti vozila je policist opazil, da je sicer deljiva zadnja klop v avtomobilu v prtljažnem delu nedeljiva in posumil, da se za zadnjo klopjo nahaja prirejen prostor.

Novomeški kriminalisti so ob prisotnosti okrožnega državnega tožilca in mobilne carinske enote opravili ogled kraja kaznivega dejanja. V prirejenem prostoru avtomobila so našli 80 paketov z rjavo prašnato snovjo. Rezultati preliminarnega testiranja so potrdili, da gre za prepovedano drogo heroin. Pakete v skupni teži okoli 45 kilogramov smo zasegli in jih poslali v preiskavo Nacionalnemu forenzičnemu laboratoriju.

51-letnemu osumljencu, državljanu Srbije, smo odvzeli prostost in ga pridržali. Privedli smo ga k preiskovalnemu sodniku s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s
prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Preiskovalni sodnik je zoper osumljenca odredil pripor.

Z intenzivno preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin nadaljujemo. Med preiskavo sodelujemo tudi s tujimi varnostnimi organi. Po informacijah bi taka pošiljka na trgih v zahodni Evropi lahko dosegla
ceno več kot milijon in stotisoč evrov, pri ulični preprodaji pa še bistveno več, so še sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

(FOTO: PU Nm/Obrežje)