FOTO: Nasilneža nad žrtve, z avtom v ograjo, ilegalci

0
5565
foto: PP Metlika

Policisti PP Črnomelj so v noči na 10. 4. posredovali zaradi nasilja v družini v okolici Črnomlja, kjer je pijan nasilnež pretepal partnerico. 50-letni nasilnež se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov. Zaščitili so žrtev, zoper moškega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Nasilnež je med postopkom grozil policistom, da bo obračunal z njimi in jih ubil. Policisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivih dejanj. Zoper osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Zaradi nasilja v družini so posredovali tudi trebanjski policisti. 44-letnemu nasilnežu, ki je izvajal fizično in psihično nasilje nad partnerico, so izrekli prepoved približevanja zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil življenje, osebno varnost in svobodo žrtve. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa prepovedi približevanja. Zoper osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.
Kriminalisti in policisti med preiskavami kaznivih dejanj nasilja v družini pogosto ugotovijo, da je nasilnež dalj časa izvajal nasilje nad družinskimi člani, vendar ga v preteklosti niso obravnavali zaradi kaznivih dejanj ali prekrškov z elementi nasilja, saj o nasilju ni nihče spregovoril. Pozivamo ljudi, naj si ne zatiskajo oči, ampak naj nasilje, za katero izvedo ali so mu priča, takoj prijavijo in s tem pomagajo žrtvam. Velikokrat namreč žrtve same ne najdejo moči oziroma poguma, da o nasilju spregovorijo, zato je prav, da to stori kdorkoli, ki za nasilje ve, še sporočajo policisti PU Nm.

V noči na 10. 4. so policisti PU Nm bili obveščeni o prometni nesreči v kraju Podklanec na območju PP Črnomelj. Metliški policisti so opravili ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 65-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v ograjo stanovanjske hiše. Poškodovanega voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo.

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila, kjer so v tovornem delu našli državljana Afganistana, ki se je skrit med tovorom poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo.

Policisti PP Črnomelj so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Rodine in Svibnik izsledili in prijeli deset državljanov Pakistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj