četrtek, 28 marca, 2024
DomaLokalnoFOTO: Nataša Piletič prejemnica Zlatega znaka

FOTO: Nataša Piletič prejemnica Zlatega znaka

Iz Splošne bolnišnice Novo mesto so sporočili, da so zelo veseli in ponosni, da lahko tudi v času Covida izpostavijo dobre zgodbe v naši bolnišnici. Nataša Piletič, mag. vzg. in men. v zdr., vodja Enote za sterilizacijo v SBNM, je namreč prejemnica zlatega znaka za leto 2020!

Zlati znaki so najvišja priznanja, ki jih podeljuje Zbornica-Zveza zdravstvene in babiške nege Slovenije. Prejemajo jih članica ali član za uspešno poklicno delo na področju zdravstvene in babiške nege, kakovostno in učinkovito organizacijsko delo v dejavnosti zdravstvene in babiške nege, prispevek k uspešnemu uresničevanju programov zdravstvene in babiške nege in zdravstvenega varstva, prispevek k humanizaciji odnosov med uporabniki in izvajalci, uspehi pri doseganju ciljev, uresničevanju ter uveljavljanju nalog Zbornice – Zveze, prispevek k izboljšanju zdravstvenega stanja prebivalstva, raziskovalno delo, pomembno publicistično delo. Zlati znak se podeljuje 12. maja ob Mednarodnem dnevu medicinskih sester.

»Vesela in ponosna sem na svoj dober tim, brez katerega mi nikakor ne bi uspelo«, je povedala gospa Piletič in dodala, da je to tudi dokaz, da je doprinesla k zdravstveni negi v slovenskem prostoru. Enota za sterilizacijo v SBNM je tudi ena izmed prvih centraliziranih tovrstnih enot v Sloveniji.

»Tovrstni dosežki so izjemnega pomena za razvoj naše bolnišnice, zato je pomembno, da jih izpostavimo, ter da se prejemnikom za njihov trud in angažiranost tudi zahvalimo. Zlati znak je nenazadnje priznanje tudi za kakovostno delo v naši bolnišnici«, je dodala direktorica Splošne bolnišnice Novo mesto, doc. dr. Milena Kramar Zupan.

(foto: SB Nm)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča