FOTO: NEK z najboljšo ekipo prve pomoči

35700
65

V Slovenj Gradcu je v soboto, 1. oktobra 2016, potekalo XXII. državno preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Rdečega križa in Civilne zaščite. Sodelovalo je okoli 400 pripadnikov sil za zaščito in reševanje. 14. najbolje uvrščenih ekip z regijskih preverjanj, med katerimi je bila kar polovica ekip Rdečega križa Slovenije, se je na sedmih delovnih točkah v centru mesta preverila v izurjenosti in znanju dajanja prve pomoči ob naravnih in drugih nesrečah.

Na Glavnem trgu in Trgu svobode pa so se predstavile reševalne službe, različne enote sil za zaščito in reševanje ter društva in druge organizacije s tega področja. Na delovnih mestih so se ekipe soočile z raznovrstnimi izzivi ob množičnem dogodku, na sejmu, neurju, zagotavljanju pomoči beguncem, obšolskih dejavnostih, delovni nesreči, pokazali pa so tudi individualno znanje.

Iz dolenjske regije sta se preverjanja udeležili dve ekipi prve pomoči in sicer Ekipa PP OZRK Novo mesto in Ekipa PP CZ Občine Žužemberk. Obe ekipi, sestavljeni iz prostovoljcev, ki sta se še posebej trudili na treningih v zadnjih mesecih, sta pokazali odlično znanje in dosegli odlična rezultata.

Doseženi rezultati po mestih ekip:​
1 NUKLEARNA ELEKTRARNA KRŠKO​
2 RKS-OZ AJDOVŠČINA​
3 RKS-OZ ZAGORJE OB SAVI III. ​
4 JOHNSON CONTROLS SLOVENJ GRADEC, D.O.O.​
5 GORENJE GROUP​
6 OBČINA ŠKOFJA LOKA – RKS-OZ ŠKOFJA LOKA​
7 RKS-OZ NOVO MESTO I.​
8 PGD CERKNICA​
9 RKS-OZ KOPER​
10 OBČINA ŽUŽEMBERK​
11 RKS-OZ GORNJA RADGONA​

FOTO: NEK z najboljšo ekipo prve pomoči
(Foto: Ekipi prve pomoči OZRK Novo mesto in CZ Občine Žužemberk z navijači v Slovenj Gradcu)

12 RKS-OZ LOGATEC I.​
13 OBČINA POLJČANE – PGD POLJČANE​
14 OBČINA MAJŠPERK

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj