FOTO: Nekaj ‘močnu’ odžejanih

0
7119

V noči na 15. 11. so bili policisti PP Novo mesto obveščeni o prometni nesreči na Otočcu. Ob prihodu na kraj so ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal preko otoka v križišču in predrl vse pnevmatike. Voznik, ki se v nesreči ni poškodoval, je z vozilom obstal na voznem pasu, potem pa zaspal. Policisti so še ugotovili, da je pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 1,17 miligramov alkohola (2,4 g/kg). Odvzeli so mu vozniško dovoljenja, zaradi kršitve Zakona o nalezljivih boleznih izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola z obdoložilnim predlogom seznanili sodišče.
Foto: PP Novo mesto

Kolesar s tremi promili alkohola

Šentjernejski policisti so bili 13. 11. popoldne obveščeni o padcu kolesarja pri Volčkovi vasi. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 68-letni moški vozil kolo iz smeri Šentjerneja, izgubil oblast nad kolesom in padel. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da gre za hujše poškodbe. 68-letnemu povzročitelju nesreče, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,47 miligramov alkohola, bodo policisti zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Na mejni prehod z 1,8 promili alkohola

Na mejni prehod Orešje na Bizeljskem je 14. 11. popoldne na izstop iz Slovenije pripeljal voznik osebnega avtomobila hrvaških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in vozniku zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. 55-letnemu kršitelju, ki je imel v llitru izdihanega zraka 0,89 miligramov alkohola, so odvzeli prostost, ga pridržali in privedli v postopek pred pristojno sodišče.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj