FOTO: Nesreča, ilegalci, zaseg orožja

0
986

Policisti PU Novo mesto so obravnavali enajst prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lahkimi telesnimi poškodbami. Ob pol eni popoldne je 53-letna voznica osebnega avtomobila v križišču v Novem mestu odvzela prednost drugemu vozilo in se vanj zaletela (zaradi trka je drugo vozilo obrnilo na bok). V prevrnjenem vozilu sta se lažje poškodovali voznica in sedemletni otrok.

Mejne zadeve in tujci

V Novem mestu so dopoldne kontrolirali državljana Pakistana za katerega so ugotovili, da kljub zatrjevanju pri sebi nima ustreznih dokumentov za prestop meje. Prispel naj bi sicer iz Italije. Postopek s tujcem še ni
zaključen.

Zasegli puško z daljnogledom

Novomeški policisti so 23.8.2019 v postopku kontrole prometa ugotovili, da ima 33-letni sopotnik pri sebi lovsko orožje. V postopku se je izkazalo, da 33-letni Novomeščan za orožje nima dovoljenja, puška pa predstavlja nelegalno lovsko orožje. Po prvih ugotovitvah gre za puško kitajske izdelave, kalibra 22 mm, z nameščenim daljnogledom. Puško so poslali v strokovni pregled, za 33-letnika pa bodo uvedli postopek o prekršku zaradi kršitve zakona o orožju, so še sporočili s PU Nm.

(foto: PU Nm)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj