FOTO: Nevarna vožnja voznika cisterne

0
4285

Policiste PPP Novo mesto je občan obvestil o nevarnem ravnanju voznika cisterne, ki naj bi na višnjegorskem klancu vozil navzdol z veliko hitrostjo. Takoj so se odzvali, voznika izsledili in ustavili. Med postopkom so ugotovili, da je 31-letni voznik iz Hrvaške prevažal 26.000 litrov dizelskega goriva, po klancu navzdol peljal 117 km/h, vozilo pa je bilo v prostem teku. Voznik je policistom pojasnil, da je peljal hitro, ker se počuti slabo in je želel čimprej prispeti domov. Kršitelja so izločili iz prometa in za vozilo odredili izredni tehnični pregled. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov mu bodo izdali plačilni nalog.
Foto: PPP Novo mesto

Prometna nesreča pri Brestanici

Okoli 19. ure se je zgodila prometna nesreča na cesti med Krškim in Sevnico pri Brestanici. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročila 19-letna voznica osebnega avtomobila, ki je izsilila prednost 60-letnemu vozniku osebnega avtomobila. Povzročiteljica nesreče in potnica v vozilu 60-letnega voznika sta se v nesreči lažje poškodovali. 19-letni voznici so policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Poskusi izmika mejni kontroli

Policisti PMP Dobova so med kontrolo tovornega vlaka, ki je na vstop v Slovenijo pripeljal iz Bosne in Hercegovine, na podvozju enega izmed vagonov odkrili dva državljana Tunizije, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo.

Pri temeljiti mejni kontroli tovornega vozila srbskih registrskih oznak so policisti PMP Obrežje v tovornem delu odkrili dva državljana Afganistana, v tovornem vozilu registrskih oznak Severne Makedonije tri državljane Afganistana, na podvozju tovornega vozila bosanskih registrskih oznak pa dva državljana Maroka. Krški policisti so v tovornem vozilu bosanskih registrskih oznak prijeli tri državljane Maroka, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli. Vse tujce so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj