FOTO: Nevarno igrišče in prometni kaos Ob Težki vodi

0
1117

Ob poplavi nekakšnega udobja, kaj hitro pozabljamo na starejše materialne dobrine in jih pustimo propadanju, namesto da bi skrbeli za njih in jih uporabljali še naprej. V sodobni družbi se raje lotijo novih projektov. Nekaterim pa ni vseeno, da nekoč uporabno otroško igrišče, zdaj nečastno propada in da ne služi svojemu namenu.

Oglasil se je bralec, ki je pismo naslovil tudi na župana Mestne občine Novo mesto. Kot je znano je stanovanjsko naselje Ob Težki vodi v zadnjem obdobju spet postalo prometno preobremenjeno, saj je cesta čez naselje postala bližnjica za številne, ki se izognejo zastojem. Prometna varnost v naselju se je tako močno poslabšala. Otroško igrišče, ki žal propada, pa bi bilo lahko eno varnejših mest za otroško igro, umaknjeno od prometnega vrveža.

Verjamemo, da bodo na občini naredili vse za ureditev igrišča in da ga ne bodo zaprli oz. postavili napisa, da je uporaba igral prepovedana oz. na lastno odgovornost.

Pozdravljeni g. Župan,

Na Vas se obračam glede dotrajanih, zanemarjenih in precej nevarnih otroških igral ob sprehajalni poti okoli potoka Težka voda pod vasjo Regrča vas. Verjetno nisem prvi, ki Vam predstavlja problem, če pa sem pa toliko bolj žalostno. Že nekaj časa opazujem propadanje omenjenih otroških igral, danes pa sem se odločil da Vam pišem. Predvsem me je podžgalo k pisanju maila to, da se nič ne naredi glede igral, oz. namesto da  bi se jih popolnoma obnovilo je nekdo po celotnem igrišču posadil uboge sadike dreves-grmov (kakšen je smisel sajenja sadik?)

Res je, da že imamo v krajevni skupnosti, pri krajevnem domu, lepo urejeno igrišče, vendar na koncu – začetku vasi – Ob Težki vodi pa je nam najbliže ravno omenjeno igrišče, ki je tudi najbolj umaknjeno od prometa na lepi idilični jasi ob potoku. Najbolj boli dejstvo da so igrala tako dotrajana da so že nevarna. Žeblji so že pogledali na plano, tobogan je na tleh, gugalnice manjkajo, vrtiljaki se ne vrtijo, les je trhel in razpada in še bi lahko našteval……mislim da so slike v prilogi dovolj nazorne. In ne veste kako težko je svoje otroke odvrniti od nevarnih igral, ko prideš do jase!! Zakaj se ne smejo igrati, če pa je toliko igral! Zakaj je tako visoka trava, da se komaj prebiješ do še kakšnega igrala, ki je mogoče še pogojno uporabno!

Mislim da nam pripada neko varno in urejeno igrišče za naše otroke, da se lahko umaknemo od trume avtomobilov, saj odkar je zaprto mestno jedro in sedaj še šmihelska je promet čez ulico ob Težki vodi prevelik oz. je to glavna obvoznica. Groza in strah me je že ko grem z otroki na sprehod, ko se mimo mene valijo trume avtomobilov,…. Pred koncem prometne konico sploh ni varno iti na sprehod!! Glede na to, da je to cona umirjenega prometa, sploh ne vem kako se lahko to dopušča?

Mislim da bi se igrala lahko zamenjala in se uredilo neko redno vzdrževanje igral (iz slik se vidi da tudi ni pokošeno in da hiška ob igrišču razpada). Če že ne drugače bi se lahko na hitro igrala vsaj malo saniralo, odstranilo najbolj nevarna igrala in s komunalnim podjetjem dogovorilo za redno košnjo….., je v pismu županu MO Nm zapisal bralec.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj