sreda, 22 maja, 2024
DomaŠportFOTO: Nogometni Krka Cup 2023

FOTO: Nogometni Krka Cup 2023

Nogometni klub Krka je minuli vikend, 27. in 28. 5. 2023, organiziral že deveti tradicionalni turnir Krka Cup. Po dolgem premoru zaradi epidemije covida-19 sta tokrat svoje znanje in veščine pokazali selekciji U9 (2014) in U10 (2013).

Izjemno lep in skoraj da že vroč vikend je na igrišče z umetno travo Portoval privabil veliko število gledalcev, igralcev in ostalih nogometnih navdušencev. Poleg v dobrem nogometu so obiskovalci uživali tudi v dobri gostinski ponudbi in zanimivih animacijah.

Mednarodna udeležba je zagotovila odlične dvoboje, dobro pa so se odrezali tudi domači nogometaši. V selekciji U10 je prvo mesto osvojila ekipa NK KRKA, drugi so bili nogometaši NK Brinje Grosuplje. Sledila je NK Olimpija, na 4. mesto pa so se zavihteli nogometaši SC Linz (Avstrija). V selekciji U9 pa so se zmage veselili Zagrebčani (NK Trnje), ki so premagali sosede iz NK Dugo Selo. Tretja je bila tudi v tej kategoriji Olimpija, ki je v napeti tekmi premagala NK Posavje Krško.

Leon Papež (vodja organizacije): »Rad bi se zahvalil vsem, ki so kakor koli pomagali pri organizaciji turnirja. Predvsem staršem selekcij U10 in U9 ter generalnemu sponzorju, Krki, d. d. Veseli me predvsem to, da so v Novo mesto prišle ekipe iz več držav. Prav vse so turnir pohvalile in obljubile, da se prihodnje leto spet vrnejo.«

V letu 2024 pričakujemo še večje število ekip ter selekcij, ki bodo tekmovale na turnirju Krka Cup. Predvsem pa bo dobro organiziran dogodek privabil zveneča nogometna imena iz širše regije. (Organizator KRKA CUP)

(foto: Matjaž Špiler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča