FOTO: Noro, opit v nasprotno smer po ‘višnjegorcu’

FOTO: Noro, opit v nasprotno smer po ‘višnjegorcu’

-
8 3205

Na dolenjski avtocesti se je med Grosupljem in Višnjo Gori, v smeri Novega mesta, zgodila prometna nesreča. Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana je voznik osebnega vozila Audi peljal v napačno smer in očitno vse od Višnje Gore do nekaj sto metrov pred Grosupljem pripeljal brez hujših posledic. K sreči ni bil nihče poškodovan, si pa ne predstavljamo kaj bi se lahko zgodilo. Namreč avtocestni krak od Grosuplja proti Višnji Gori oz. Obrežju ima le dva vozna pasa oz. ni odstavnega. Sicer je omejitev na tem delu ceste 100 km/h. Sprva smo imeli informacije, da naj bi voznik po nesreči peljal v nasprotno smer, a očitno je nesrečo povzročil prav on. Bralka nam je poslala fotografijo s ceste.

Poročilo PU Ljubljana: Včeraj, okoli 18.30 ure je bil OKC PU Ljubljana obveščen, da voznik osebnega vozila Audi na avtocesti Grosuplje – Višnja Gora, vozi v nasprotno smer.

Kmalu po prejetem obvestilu so bili policisti obveščeni tudi, da je na začetku Višnjegorskega klanca za smer Novo mesto prišlo do prometne nesreče z materialno škodo, v kateri je udeleženo vozilo, ki je pripeljalo po nasprotnem smernem vozišču in še eno osebno vozilo.

Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je 29-letni voznik osebnega vozila Audi vozil iz smeri Grosuplja proti Višnji Gori. Iz neznanega vzroka je v klancu vozilo obrnil in zapeljal po prehitevalnem pasu po nasprotni smeri nazaj proti Grosuplju. Približno 500 m od priključka Grosuplje je trčil – oplazil v vozilo VW Golf, s katerim je pravilno pripeljal 30-letni voznik. Po trčenju je z vozilom ustavil. V postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik Audija vozil pod vplivom alkohola (preizkus alkoholiziranosti je pokazal nad zakonsko dovoljeno mejo prisotnosti alkohola), odrejen mu je bil strokovni pregled, prav tako pa je bil pridržan v skladu z Zakonom o pravilih cestnega prometa.  V nesreči je nastala materialna škoda, po podatkih policije ni bil nihče poškodovan. Policisti v zvezi nesreče nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi podanih sumov kaznivega dejanja Nevarne vožnje.

 

(foto: DolenjskaNews)