FOTO: Novomeščanke navdušile

0
112

V nedeljo je v Ljubljani potekalo prvenstveno tekmovanje v Ženski športni gimnastiki. Pred polno dvorano glasnih podpornikov gimnastike, so dekleta Gimnastičnega društva Novo mesto osvojila medalje v vseh kategorijah, kjer so nastopile.

V 1. stopnji so deklice na svojem prvem tekmovanju že stale na zmagovalnih stopničkah in osvojile tretje mesto. Pri deklicah, ki tekmujejo v 1.stopnji do 8 let je Tia Nana Papež osvojila odlično drugo, Maša Kastelic pa četrto mesto. Pri deklicah, ki tekmujejo v prvi stopnji nad 8 let, je Sara Ravbar osvojila bronasto medaljo.

V 2. stopnji so deklice navdušile in osvojile ekipno prvo mesto. V skupini do 9 let je Vita Dolinar osvojila srebrno medaljo, njej uspeh je s sedmim mestom dopolnila še Brina Černe. V skupini nad 9 let je Ruby Vidic Pekolj zmagala in prvič stopila na najvišjo stopničko, k ekipnemu uspehu pa so pripomogle še Pika Ban in Živa Kastelic, ki sta si delili sedmo mesto ter Siara Škrijelj, ki je osvojila deveto mesto.

V 3. stopnji so deklice prve ekipe prav tako stopile najvišjo stopničko saj so premagale vse prisotne in si prislužile zlate medalje. Med deklicami starimi do 10 let je Živa Tomažič zmagala, Melanie Cvelbar je bila sedma. Pri deklicah starih nad 10 let je bila Larisa Može druga, Tina Ovniček pa tretja. Skupni uspeh je dopolnila še Ema Tomažič s šestim mestom.

V 4. stopnji je bila Meta Kapš odlična druga. Dekleta 5. stopnje so osvojila ekipno tretje mesto, Kaja Podboj je bila med posameznicami šesta. Navdušila so tudi dekleta 6.stopnje, ki so osvojila ekipno drugo mesto, med posameznicami pa je na zmagovalne stopničke stopila še Klara Šterk, ki je bila tretja.

Na prvem tekmovanju v tej sezoni so dekleta presenetila z odličnimi uvrstitvami in napovedala zanimivo tekmovalno sezono.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj