FOTO: Novomeški Bushido spet po odličjih

FOTO: Novomeški Bushido spet po odličjih

-
0 204
dav

Novomeškim judoistom ŠD Bushido je minuli konec tedna uspelo osvojiti 3 zlate, 2 srebrni in 3 bronaste medalje na tradicionalnem Pokalu Šiške v Ljubljani.

V dvorani Športnega centra Gib v Ljubljani je 18. in 19. maja 2019 potekalo tekmovanje v judu za cicibane, mlajše in starejše dečke ter deklice. Na tekmovanju je nastopilo preko 500 tekmovalcev iz Slovenije in tujine. Deset članska ekipa novomeškega Bushida je na tekmovanju navdušila z rezultati.

V starostni kategoriji do 10 let so odlično nastopili Nejc Mohar in Jan Luka Čutura z osvojeno zlato medaljo ter Miha Zupančič s srebrno. Mark Cvelbar je osvojil bron.  V starostni kategoriji do 12 let sta nastopila Lin Luzar z osvojeno zlato medaljo in Jure Došen Balkovec s srebrno. Lin je moral premagati štiri nasprotnike, Jure pa dva.

Med starejšimi dečki in deklicami do 14 let je bronasto medaljo osvojila Vanessa Gole. V borbi za medaljo je premagala Ivano Ivezič iz Prleške judo šole. Tian Jerman je premagal dva nasprotnika in se uvrstil v polfinale, potem pa po vodstvu proti Norčiču iz Krmelja naredil napako in dvoboj izgubil. 5. mesto ga ni zadovoljilo. Aleš Krevs je osvojil 7. mesto. (Metod Jerman)