FOTO: Novomeški policisti prijeli vlomilce

0
4042

V ponedeljek so novomeški policisti prejeli klic občana, da na Ragovski ulici v Novem mestu neznanci najverjetneje vlamljajo v gostinski lokal. Policisti PP Novo mesto so na poti na kraj na Kandijski cesti ustavili osebni avtomobil Ford focus ljubljanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da se v vozilu nahajajo osumljenci, ki so poskušali pobegniti s kraja kaznivega dejanja. 25-letniku iz Krškega in 34 ter 42-letniku iz naselja v okolici Novega mesta so odvzeli prostost.

Opravili so ogled kraja kaznivega dejanja, zavarovali sledi in ugotovili, da so osumljenci razbili okno in vlomili v gostinski lokal. Po prvih ugotovitvah niso ničesar odtujili, povzročili so le premoženjsko škodo povzročeno z vlomom. 25-letnega osumljenca, ki so ga v preteklosti že večkrat obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Zaradi kaznivega dejanja bodo ovadili tudi 24-letnega in 42-letnega osumljenca. 25-letnemu osumljencu, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja so zasegli osebni avtomobil in mu izdali plačilni nalog zaradi vožnje pod vplivom alkohola in kršitve določil zakona o nalezljivih boleznih.

Policisti se zahvaljujemo občanu, ki nas je takoj obvestil o vlomu, s pomočjo teh informacij smo lahko hitro prijeli storilce in uspešno preiskali kaznivo dejanje. Prepričani smo, da je partnersko sodelovanje z občani ključno pri zagotavljanju visoke stopnje varnosti, saj so prav ljudje tisti, ki v svojem okolju najprej zanajo sumljive okoliščine, opazijo sumljiva vozila in osebe, ki v to okolje ne sodijo.
Foto: PP Novo mesto

Vlomi in tatvine

Oškodovanec je brežiške policiste obvestil, da je v zadnjem mesecu dni v Šentlenartu nekdo vlomil v kmetijski objekt in odtujil starejši neregistriran kmetijski traktor znamke Deutz zelene barve z rumenimi platišči, trosilec za gnoj in stiskalnico grozdja. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 8000 evrov.

V Ručetni vasi je med 17.30 in 19. uro nekdo izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, z vlomom pa je povzročil za okoli 1500 evrov škode.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj