četrtek, 28 marca, 2024
DomaŠportFOTO: Novomeški telovadci v Renčah izredni 

FOTO: Novomeški telovadci v Renčah izredni 

V Renčah so gostili že 28. Odprto prvenstvo Renč in prva tekma za Pokal Slovenije 2023 v skokih z male prožne ponjave. Na tekmi, kjer je nastopilo 371 tekmovalcev iz 16 društev, so dečki iz Gimnastičnega društva Novo mesto ponovno dosegli zelo dobre rezultate ter posegli tudi na sam vrh.

Mlajši dečki (Val Kovačič, Vid Mrak, David Ramuta, Lovro Pureber, Nik Piperčnik) so osvojili ekipno 1. mesto. Posamično je drugo mesto osvojil Val Kovačič, šesto mesto Vid Mrak in deveto mesto David Ramuta. Starejši dečki (Lovro Selan, Bon Košmerl, Yegor Nesterov, Oskar Oblak) so osvojili ekipno 3.mesto. Posamično je bil Lovro Selan prvi, Bon Košmerl pa osmi. Pri mladincih je nastopil samo Vanja Milosavljević in zasedel deseto mesto. Med člani je po daljšem premoru nastopil Žan Suša in zasedel prvo mesto.

V finalu, torej po dveh dodatnih skokih, so za Pokal Slovenije nastopili štirje dečki: Prvo mesto sta tudi v finalu potrdila Žan Suša pri članih in Lovro Selan pri starejših dečkih. Pri mlajših dečkih pa je Val Kovačič zasedel tretje, Vid Mrak pa peto mesto. (Mateja Zorko)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča