FOTO: Obeležili svetovni dan avtizma, to sredo likovno srečanje

FOTO: Obeležili svetovni dan avtizma, to sredo likovno srečanje

-
0 74

Generalna skupščina Organizacije združenih narodov je 2. april razglasila za svetovni dan zavedanja o avtizmu, z namenom spodbujanja k boljšemu razumevanju avtizma.

Na OŠ Dragotina Ketteja imamo vpisanih kar nekaj učencev z motnjo avtističnega spektra. Vsak od njih je edinstven in unikaten, zato za vsakega od teh učencev poskušamo poiskati najbolj primerne oblike in metode dela z njimi. Zavedamo se namreč, da je zaznavanje okolice, sveta iz njihovega zornega kota zanje velikokrat zelo težko in nerazumljivo, zato jim skušamo pomagati k čim boljši samostojnosti in funkcioniranju nasploh.

Kljub različnosti naših učencev z motnjo avtističnega spektra je vsem skupno likovno ustvarjanje. Zato smo se ob svetovnem dnevu zavedanja o avtizmu odločili, da bomo v ta namen na šoli postavili likovno razstavo risb in slik učencev z motnjo avtističnega spektra. Kako odlični umetniki so, si lahko ogledate v galeriji. (Gabriela Maček)

Že jutri. v sredo, pa bodo na OŠ Dragotin Kette, gostili 12. Državno likovno srečanje šol s prilagojenim programom. Sodelovalo bo 27 OŠ s prilagojenim programom, ki jih bo zastopalo 77 učencev s posebnimi potrebami. Na likovnih delavnicah bosta z nasveti pomagali slikarki Rezka Arnuš in Alenka Vrlinič. Po delavnicah bomo razglasili prva tri najboljša likovna dela učencev.