FOTO: Odbojkarice ŽOK Nm fantastično

0
248

Ekipa starejših deklic ŽOK Novo mesto bo nastopala v A ligi državnega prvenstva

Včeraj je v Ljubljani potekal zadnji turnir kvalifikacij za A ligo državnega prvenstva. Ekipa, ki jo vodi trener Marko Bartolj v postavi Laura Peskar, Anja Kelvišar, Maruša Pavkovič, Hana Turk, Miša Udovč, Serena Vrhovnik, Tjaša Golob, Manca Bizjak, Patricija Može, Nika Berus, Mia Makovec in Eva Nahtigal Lavrič si je z odlično igro na zadnjem turnirju zagotovila 2. mestom v skupini in tako mesto v prestižni A ligi.

Vital Ljubljana : ŽOK Novo mesto 2:0 (25:18, 25:16)

Vital Ljubljana III : ŽOK Novo mesto (3:25, 16:25)

Trener Marko Bartolj je po tekmah in zaključku kvalifikacij povedal: »Vital Ljubljana je zasluženo osvojil 1. mesto v skupini in zmago na tekmi. Igralke so se dobro borile, a manjka jim izkušenj. V drugo tekmo pa je smo odšli odločeni za visoko zmago in s tem mesto v A ligi. Ekipa Vital III ni imela v 1. nizu možnosti za premik, v drugem pa so se pokazale napake naših igralk, a smo priključili in odnesli zmago v Novo mesto.

Za pomlajeno ekipo starejših deklic so 3 meseci kvalitetnih treningov in dosežen cilj postavljen na začetku sezone – mesto v A ligi. Čaka nas veliko dela, saj se bomo v skupini borili z ekipami, ki posegajo na državnem nivoju po najvišjih mestih.«

Skupni izkupiček konca tedna je bil za ekipe ŽOK Novo mesto fantastičen. Poleg uvrstitve v A ligo še 2 zmagi v članskih kategorijah ter odlično nastopanje najmlajših v klubu.

Novo mesto, 15.12.2018

Mlajše deklice

3. krog državnega prvenstva

Tekmovalni vikend je v soboto na OŠ Bršljin začela ekipa mlajših deklic, ki je na domačem terenu zabeležila eno zmago proti ekipi Kostak Elmont iz Brestanice in en poraz proti razpoloženi ekipi POK Krško. Gre za zelo mlado ekipo, ki pa z veliko mero dobre volje in željo po učenju dosega lepe rezultate.

Igrale so: Košiček P., Hočevar, Lazič, Pavček, Brajčič, Nahtigal Lavrič, Darovic, Adrović, Brinec, Šuklje, Drkušič, Kremesec, Jerele. Ekipo vodita trenerja Katja Vernig in Miloš Klisara.

Mlajše članice

10. krog 3. DOL državno prvenstvo

ŽOK Novo mesto II : Triglav Kranj II 3:0 (25:9, 25:9, 25:19)

Nadaljevale so mlajše članice, ki so v 10. krogu 3. DOL zahod pred domačimi gledalci odigrale eno najboljših tekem do sedaj. Gostujoča ekipa Triglav iz Kranja je bila v Novem mestu popolnoma brez možnosti za zmago. Naše igralke so izvajale močan pritisk s servisom in preprečile samoorganizacijo igre gostij. Za razliko od nasprotnic do Novomeščanke odlično sprejemale in igrale v obrambi. Tako so naše napadalke samozavestno nizale točko za točko in v prvih 2 nizih prepustile nasprotnicam vsega 9 točk. Nekaj večji odpor do Gorenjke sicer nudile v tretjem nizu, a je zmaga po dobri uri igre več kot zasluženo ostala doma.

Za ŽOK Novo mesto so igrale: Jandrić 7, Jakše 7, Godec 5, Hrovat 2, Smolič 3, Malić 2, Košiček N. 6, Kastelic 7, Tršinar 6, Pavkovič 5, Pačavra 2, Vrhovec, Breznikar.

Članice

9. krog 2. DOL državno prvenstvo

Aquawatt Žirovnica : ŽOK Novo mesto 2:3 (20:25, 25:14, 11:25, 28:26, 10:15)

Ekipa članic je gostovala na Gorenjskem in zabeležila pomembno zmago pred zaključkov prvega dela prvenstva.

Trener Krešimir Perić je povedal: » Na gostovanje smo odšli s pričakovanjem zmage. Menim, da bi zmago lahko dosegli lažje. Domačinke so se dobro upirale ter nas v 2. in 3. nizu namučile. Z nekaterimi menjavami in taktičnimi potezami nam je uspelo speljati igro.«

Igrale so: Kraševec, Vidic, Kink, Štor, Kotnik, Štefanič, Omerzel, Žarn, Merslavič, Hafner, Henčič.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj