FOTO: Odbojkarice ŽOK Nm v 1/8 finala Pokala

0
111

Izjemen uspeh novomeških odbojkaric. Uvrstile so se v 1/8 finala Pokala Slovenije. ŽOK Novo mesto : ŽOK Vital 3:2 (20:25, 25:18, 25:16, 21:25, 15:13)

V dvorani Marof je bil včeraj  4. krog Pokala Slovenije, kjer so še neporažene domačinke gostile favorizirano ekipo Vital iz Ljubljane. Novomeščanke so na parket stopile zelo motivirano in že v prvem nizu nudile dober odpor. V naslednjih dveh nizih so stopnjevale igro, izboljšale začetni udarec, podajalka Kotnik je izigrala blok nasprotnic, napadalke Kraševec, Omerzel, Beskorvajni pa so nanizale ključne točke v napadu. Pohvaliti je treba tudi blokerki, ki sta uspešno zaustavljali napade nasprotnic in požrtvovalno igro v obrambi proste igralke Vidiceve. Kljub vodstvu z 2:1 v nizih je prišlo v 4. nizu do preobrata, kjer so gostje pokazale več zbranosti in izenačile na 2:2. O napredovanju v naslednji krog je odločal peti niz. Po odlični igri na obeh straneh je zmaga pripadla novomeški ekipi, ki se je uvrstila med 16 najboljših slovenskih ekip.

Gre za najboljši rezultat v zadnjih nekaj letih, kar je rezultat sistematičnega dela in politike kluba v zadnjih letih ter angažiranosti hrvaškega trenerja Krešimirja Perića ki že drugo leto zaseda mesto 1. trenerja kluba. Čestitke gredo tudi celotni ekipi, ki je borbeno in motivirano odigrala tekmo od začetka do konca. Pohvale pa tudi navijačem, ki so v najpomembnejših trenutkih z bučnim navijanjem bili v oporo igralkam.

Izjava trenerja Krešimirja Perića:

»V tekmo smo šli visoko motivirani in v pričakovanju zmage. Igra je bila polna preobratov in zanimivih akcij. Vse igralke so bile 100 % angažirane in se borile za vsako točko. Po menjavah igralk se je igra razvila v še bolj napeto, saj je vsaka nova igralka v polju doprinesle do vrhunskega rezultata. Pri rezultatu v nizih 2: 1 in točkah 8:3 smo imeli tekmo v svojih rokah, a nasprotnice kljub temu niso odnehale. Borile so se za prav vsako žogo in obrnile 4. niz v svojo prid. 5. niz je bil dramatičen. Za trenutek je bilo začutiti premoč Vital Ljubljane (10:5, 13:9). Z dobro igro in pospeškom navijačev s tribun smo uspeli narediti preobrat in zmagali s 15:13.«

Za ŽOK Novo mesto so igrale: Anja Kraševec 19, Saša Štor 9, Klara Bartolj 2, Jasna Češnjevar 1, Lara Henčič , Živa Vidic, Sara Kotnik 2, Lea Štefanič 1, Pia Kink, Kristina Beskorvajni 11, Kristina Hafner 3, Živa Merslavič 1, Brina Pečjak 6, Katja Omerzel 13.

V naslednjem krogu pride v goste ena najboljših slovenskih ekip Nova KBM iz Maribora. Tekma bo v četrtek, 18.10.2018 ob 18:30 uri v športni dvorani Marof. Vabljeni na tribune!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj