sreda, 24 aprila, 2024
DomaŠportFOTO: Odličen začetek sezone za Gimnastično društvo Nm

FOTO: Odličen začetek sezone za Gimnastično društvo Nm

Dekleta Gimnastičnega društva Novo mesto so se minuli vikend udeležile tekmovanja v Ljubljani.

V soboto, 1.aprila je bilo mladinsko mednarodno tekmovanje Zelena jama OPEN, ki se ga je udeležila tudi dvanajstletna Živa Tomažič. Živa je odlično nastopila v konkurenci starejših tekmovalk in si nabrala pomembne izkušnje za nadaljnja tekmovanja.

V nedeljo, 2.aprila, so tekmovali na prvenstvenem tekmovanju Zelene jame.

V nacionalni stopnji smo imeli samo eno predstavnico. Klara Šterk je osvojila posamično drugo mesto in pokazala, da se bo tudi letos borila za najvišja mesta.

Dekleta 7. stopnje (Ema, Larisa, Tina, Tija) tudi niso popuščala, prikazala so odlične vaje in osvojila ekipno prvo mesto. Posamično je bila najboljša Ema Tomažič, ki je zasedla drugo mesto. Sledile so Larisa Može s petim, Tina Ovniček s sedmim in Tija Hočevar z osmim mestom.

V 5. stopnji (Julija, Živa, Klara) so deklice zasedle ekipno tretje mesto. Navdušila je Julija Arnuš, ki je bila prva, Klara Matoš e bila šesta.

V 4. stopnji smo imeli dve predstavnici (Sara, Ema). Boljša je bila Sara Ramuta, ki je osvojila 13.mesto.

Deklice 3. stopnje so ekipno osvojile 5. mesto (Naja, Sara, Špela, Zala) Posamično je v kategoriji deklic nad 9 let Sara Berk osvojila osmo, Naja Kovačič pa deveto mesto.

V 2.stopnji je tekmovalo deset deklic v dveh ekipah. Prva ekipa (Maša, Zala, Mia, Paula, Ema Š) je bila odlična tretja, druga ekipa pa je bila osma. Posamično sta bili v 2. stopnji do 9 let najboljši Mia Butalin s sedmim in Iza Pekolj z desetim mestom. V 2.stopnji nad 9 let je bila Maša Grubar izvrstna druga, Zala Zagorc je osvojila peto, Paula Jakše pa sedmo mesto.

Za deklice 1.stopnje (Lila, Manca, Valentina, Mareja, Lina, Nastja) je bilo to prvo tekmovanje. Ekipno so osvojile peto mesto.

Posamično je v 1. stopnji do 8 let Valentina Šinkovec zasedla deseto mesto, v 1. stopnji nad 8 let pa Lila Kovačič sedmo in Manca Grubar deveto mesto.

(foto: Gimnastično društvo Nm)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča