FOTO: Odlični mladi tajski borci Scorpiona Nm, Gladiatorja Čr in KTB Ptuj

0
185

V soboto se je v OsIjeku na Hrvaškem, v organizaciji domačega kluba CENTER BORILNIH VEŠČIN HUS, odvil že tradicionalen “OSIJEK OPEN CUP”. V dvorani Gradski vrt so gostili mednarodni športni dogodek v tajskem boksu, ki je zapolnil prizorišče s tekmovalci in navijači.
Slovenske barve so tokrat zastopali najmlajši tekmovalci novomeškega Scorpion gyma, črnomaljskega Gladiator gyma in Kluba tajskega boksa Ptuj. Tekmovanje, sicer v vseh starostnih kategorijah, je z največjo konkurenco postreglo v najmlajših kategorijah (otroci, kadeti, mladinci.

Izjemen uspeh za Slovenijo je dosegla 12 – letna Lily Fideršek, ki je bila z enoglasno sodniško odločitvijo izbrana za najboljšo borko mednarodnega tekmovanja ”OSIJEK OPEN CUP”.

A to ni edini dosežek. V domovino se je vseh pet tekmovalcev vrnilo z zlatimi odličji. Selektor otroške in mladinske selekcije, Petrit Izairi je povedal: “To je naša zlata generacija, ki bo leta 2023 nastopila na Svetovnem in Evropskem prvenstvu!”

Prvi je v ring stopil 15-letni Sebastijan Zupanc (Gladiator gym), ki se je pomeril s hrvaškim borcem v kategoriji do 63,5kg in suvereno slavil z 3:0. V finalnem dvoboju mu je po dokaj izenačeni borbi uspelo z 2:1 vpisati še eno zmago. Sebastijan je edini slovenski borec, ki je imel dva dvoboja in dve zmagi, kar je izjemno naporno v tajskem boksu.

V petem dvoboju dneva je nastopil najmlajši slovenski predstavnik, 11 – letni Mersad Dervišević, ki je svojega nasprotnika premagal že v prvi rundi z TKO (tehničnim nokavtom) in si tako priboril zlato odličje.

Sledil je dvoboj v kategoriji mlajših mladincev kjer je s 3:0 slavil slovenski predstavnik Anže Feguš in si tako priboril zlato odličje.

Kot edina ženska predstavnica je za Slovenijo nastopila 12 – letna Lily Fideršek, v kategoriji do 58 kg. V rdečem kotu ji je nasproti stala Angelina Prtljačić iz domačega kluba HUS (Hrvaška), odločena da zmaga pred domačo publiko. Lily je vstopila v ring in z izjemnimi muaythai tehnikami in veliko željo po zmagi, popolnoma nadvladala Angelino z rezultatom 3:0. Priborila si je zlato odličje in naziv najboljše borke mednarodnega tekmovanja.

V mladinski kategoriji do 71 kg je kot zadnji slovenski predstavnik nastopil Žan Ilc, ki je že v prvi rundi pokazal odločnost in z TKO (tehničnim nokautom) premagal hrvaškega borca. Tako je tudi Žan osvojil zlato odličje, ki mu gaje podelil predsednik hrvaške zveze tajskega boksa Mario Franić.

Slovenska zveza tajskega boksa se zahvaljuje vsem, ki so športnikom omogočil odhod in nastop na mednarodnem športnem tekmovanju: Avtocenter KRAŠNA Škocjan d.o.o., MPH d.o.o in XPS d.o.o.

(Slovenska zveza tajskega boksa)