petek, 29 marca, 2024
DomaŠportFOTO: Odlični nastopi novomeških telovadk

FOTO: Odlični nastopi novomeških telovadk

Dekleta Gimnastičnega društva Novo mesto so se konec tedna udeležila tekmovanja za Pokal Šiške v Ljubljani.

Že v prvi skupini so dekleta razveselila z uvrstitvijo na zmagovalne stopničke. Ema Tomažič je bila med posameznicami 7.stopnje odlična tretja. Njen uspeh sta dopolnili še Tija Hočevar, ki je bila deveta in Tina Ovniček, ki je bila deseta. Ekipno so dekleta osvojila drugo mesto.

V 6.stopnji sta tekmovali dve predstavnici. Boljša je bila Melanie Cvelbar, ki je osvojila deseto mesto.

V 5. stopnji so deklice (Julija, Živa, Klara, Vita, Neža) zasedle ekipno tretje mesto. Posamično je bila najboljša Neža Primc, ki je zasedla sedmo mesto, Klara Matoš je bila deveta.

V 4. stopnji smo imeli samo eno predstavnico (Ema), ki je osvojila 17.mesto. Deklice 3. stopnje (Naja, Sara, Špela, Zala) so ekipno osvojile šesto mesto Posamično je bila v kategoriji deklic nad 9 let najboljša Sara Berk, ki je osvojila dvanajsto mesto.

V 2.stopnji je tekmovalo trinajst deklic v treh ekipah. Posamično sta bili v 2. stopnji do 9 let najboljši Mia Butalin in Iza Pekolj, ki sta si delili četrto mesto, šesta je bila Ema Škrbec. V 2.stopnji nad 9 let pa sta si odlično prvo mesto razdelili Maša Grubar in Zala Zagorc, Paula Jakše pa je bila peta. Prva ekipa (Maša, Zala, Mia, Vida, Iza) je bila druga, druga ekipa (Paula, Ema Š., Anja, Ema L., Mojca) peta, tretja ekipa (Sofia, Naja, Neli) pa dvanajsta.

Posamično je v 1. stopnji nad 8 let Lila Kovačič osvojila prvo mesto, njen uspeh je s četrtim mestom dopolnila še Manca Grubar. V 1. stopnji do 8 let Valentina Šinkovec zasedla peto, Lina Brunskole Teršar pa deseto mesto. Deklice 1.stopnje so kot ekipa, prvič v letošnjem letu, stopile na zmagovalne stopničke in osvojile so drugo mesto (Lila, Manca, Valentina, Mareja, Lina K.). Druga ekipa (Lina B.T., Neja, Nastja) je bila deveta.

(foto: Gimnastično društvo Nm)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča