četrtek, 28 marca, 2024
DomaŠportFOTO: Odlični nastopi novomeških telovadk

FOTO: Odlični nastopi novomeških telovadk

Dekleta Gimnastičnega društva Novo mesto po dolgem času spet na tekmovanju. Na tekmovanju za Pokal Slovenije v ženski športni gimnastiki 2021 so tekmovale deklice mednarodne stopnje, Zmajčkovega festivala pa so se udeležile tekmovalke stopenjskega tekmovalnega sistema. V mednarodni stopnji je v kategoriji starejših deklic Živa Tomažič med posameznicami osvojila odlično tretje mesto v mnogoboju, Melanie Cvelbar pa je bila peta. Živa se je izvrstno odrezala tudi na posameznih orodjih; na preskoku je osvojila prvo, na vrtalici drugo ter na parterju tretje mesto ter tako skupno osvojila kar štiri odličja.

V kategoriji kadetinj je na gredi tekmovala Larisa Može in osvojila četrto mesto. Prav tako na gredi je v kategoriji članic svojo vajo prikazala Lana Oberč in osvojila peto mesto.

Na Zmajčkovem festivalu so deklice 2. stopnje ekipno osvojile četrto mesto (Ema, Sara R., Sara M., Luna, Galja), posamično pa je najlepše vaje prikazala Ema Lesjak in v kategoriji 2 stopnja do 9 let osvojila odlično drugo mesto.

Tudi v 3. stopnji so deklice ekipno osvojile četrto mesto (Maša, Neža, Vita, Nika, Klara). Prav tako četrta je bila posamično v kategoriji 3.stopnja do 10 let Maša Kastelic. Dekleta 5. stopnje so osvojie ekipno peto mesto (Tina, Tija, Ema). Posamično se je najbolje uvrstila Tina Ovniček, ki je zasedla šesto mesto. V 7. stopnji so dekleta zopet stala na stopničkah. Ekipno so osvojile tretje mesto (Kaja, Ajda, Klara), posamično pa Kaja Podboj pometla s konkurenco in se zavihtela na prvo mesto.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča