FOTO: Odlični rezultati AK Krka na Ekipnem prvenstvu

FOTO: Odlični rezultati AK Krka na Ekipnem prvenstvu

-
0 75

V soboto, 18.05.2019 je v Ljubljani potekalo Ekipno prvenstvo Slovenije za starejše mladince in mladinke, kjer so atleti-nje AK Krka dosegli odlične rezultate.

Tekmovanje je potekalo v boljših pogojih, kot so napovedovali vremenoslovci. OB pričetku brez, proti koncu pa z občasno močnejšim dežjem. Veter je bil spremenljivih smeri a večji del tekmovanja v dovoljenih mejah.

V prvi vrsti, gre omeniti dva osebna rekorda (100m in 200m), klubski rekord na 200m in izpolnjena norma za nastop na Evropskem prvenstvu U20 na Švedskem Matevža Šuštaršiča. Skupinsko delo dveh Matica, Matevža, Tilna in Roka je izdatno popravljen klubski rekord v štafeti 4x100m za mladince.

Na podobni poti, je bila tudi prva štafeta mladik na isti razdalji, a so izgubile palico v zadnji predaji. Omeniti velja nastop Tilna Novaka na 110m ovire, kjer je dosegel klubski rekord v kategoriji U18 in U20, hkrati pa se približal na 5 desetink normi, za nastop na EP U20 (sam je še kategorija U18). Resno je potrkal na vrata EP U20 tudi Rok Kebelj, ki se je že v prvem letošnjem nastopu na 400m ovire približal normi za nastop na EP U20 na pičlo sekundo in resno potrdil namero za nastop.

Resen pristop in nastop, pa pomenijo tudi številni osebni rekordi ostalih nastopajočih. Ekipno so mladinci AK Krka dosegli odlično drugo mesto, mladinke pa so na koncu bile pete, so sporočili iz AK Krka.