sobota, 20 julija, 2024
DomaLokalnoFOTO: Odlično ustvarjanje dijakinj ŠC Nm, smer kozmetični tehnik

FOTO: Odlično ustvarjanje dijakinj ŠC Nm, smer kozmetični tehnik

Srednja šola za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo v Ljubljani je minulo  soboto gostila 8. državno tekmovanje iz kozmetike Z znanjem do lepote. Tekmovanja so se udeležile tudi dijakinje Srednje zdravstvene in kemijske šole- kozmetični tehnik, ŠC Nm.

Tekmovanje je bilo sestavljeno iz petih kategorij. Kategoriji Naravna manikira in Permanentno lakiranje sta vsako leto enaki. Dijakinje morajo eno roko nalakirati rdeče, drugo roko pa s francosko belo konico. Pri ostalih treh kategorijah pa se vsako leto tematika spreminja.

Pri kategoriji Ličenje so letos izbrali Fantazijsko ličenje. Pri kategoriji Nail art v škatlici pa naslov Cirkus, kjer so na umetne konice ustvarjali podobo elementov iz cirkusa. Pri kategoriji Celostna podoba je bil letos naslov Rockabilly, kjer so dijakinje morale upodobiti motive iz petdesetih let prejšnjega stoletja.

Dijakinje Šolskega centra Novo mesto so dosegle odlične rezultate. V kategoriji Naravna manikira je 2. mesto dosegla Živa Bratkovič pod mentorstvom Tjaše Jerman. V kategoriji Nail art škatlice je 2. mesto dosegla Lina Arh pod mentorstvom Tine Benkovič. V kategoriji Celostna podoba pa so 3. mesto prejele Lara Župan, Karin Črtalič, Kaja Štukelj, Patricija Penca in Alja Bregar pod mentorstvom Katje Brlan Vozelj in Tjaše Jerman.

(foto: SZKŠ – kozmetični tehnik)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča