FOTO: OKS priznanja Scorpionom

FOTO: OKS priznanja Scorpionom

-
0 102

Po zaključeni 40. seji Skupščine Olimpijskega komiteja Slovenije, se je v Kongresni dvorani Kristalne palače v
Ljubljani, odvila slovesna podelitev priznanj reprezentantom Slovenije za športne dosežke v letu 2016. Med
dobitniki so bili tudi reprezentanti Slovenske zveze tajskega boksa in njihova trenerja. Zlate znake, sta prejela Mirko vorkapić in Rok Eršte za osvojeni bronasti odličji z EP – Evropskega prvenstva. Bronasto plaketo pa je prejel njihov trener Iztok Vorkapić, vsi trije iz Novomeškega kluba SCORPION GYM.

Žal zlatega znaka, kot nosilka srebrnega odličja z EP, ni prejela Bojana Šebenik, ravno tako Novomeščanka, zaradi administrativne napake tekmovalne komisije matične zveze. Zlata znaka in bronasto plaketo je Novomeškim športnikoma in trenerju, izročil podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Sodržnik. Po končanem protokolu, so se naši nagrajenci družili z Mirom Cerarjem (starejšim)- olimpionik, odvetnik, Ambasador športa in Fair playa je po Leonu Štuklju najuspešnejši slovenski telovadec in eden najuspešnejših slovenskih športnikov vseh časov. Bilo nam je čast biti v njegovi družbi.

V sredo 20.junija se predsednik Slovenske zveze tajskega boksa Iztok Vorkapić, udeležil, 40. seje Skupščine
Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez (OKS). Otvoritveni nagovor in nekaj tem je vodil
predsednika OKS-a Bogdan Gabrovc, ki je tudi najavil gosta in govornika Predsednika Vlade Republike
Slovenije Mira Cerarja, ki je v svojem nagovoru zbranim poudaril pomen športa za razvoj vrednot, sploh med mladimi, ter za skupnostni duh in sodelovanje v družbi. Čestital je športnicam in športnikom za njihovo vztrajno doseganje velikih uspehov in se zavezal, da bo vlada še naprej odločna podpornica športa. Pri tem je posebej izpostavila sprejeti novi Zakon o športu, dodatna finančna sredstva za šport in spodbujanje popularizacije športa med mladimi, tudi z dodatno uro športne vzgoje v osnovni šoli. Ob zaključku seje sta oba skupaj pozvala vse k praznovanju Olimpijskega dneva #OlimpicDay. 23. junij je dan, na katerega je olimpijsko gibanje ustanovljeno na pobudo Pierre de Coubertin, na Sorbonne Univerzi v Parizu leta 1894.
Tako, se SCORPION GYM iz Novega mesta pridružuje mednarodnem projektu #OlimpicDay, ki se bo odvil
brezplačno v njihovih vadbenih prostorih od 21.-23.06.2017, spoznali boste tajski boks in olimpijske vrednote z Ambasadorji športa.

Fotografije: Slovenska zveza tajskega boksa
Tekst: Slovenska zveza tajskega boksa